Овен го пази Арес, Телец - Афродита: Кое е вашето божество?

Вижте зодиите и кой ги направлява
9 юли 2018 17:30, Eкип на Teenproblem
7
Овен го пази Арес, Телец - Афродита: Кое е вашето божество?
Снимка: pixabay

Овен - Арес

В гръцката митология Арес е бога на войната. Той се асоциира с насилие, жестокост, желание за победа в битките. Затова овните са толкова страстни, буйни и трудно се укротяват.
 
Телец - Афродита
 
Афродита е богинята на красотата и любовта. Управляващата планета на телците е Венера - планетата на красотата и удоволствията. Затова не е изненада, че тези зодиакални знаци са много чаровни, наслаждават се на живота, който живеят и обичат силно семейството си.
 
Близнаци - Атина
 
Богинята Атина се е считала за символ на мъдростта, куража, силата, стратегиите, военните победи. Така и близнаците са сред най-мъдрите мислители, винаги поемат предизвикателства, схватливи са и винаги оцеляват.
 
Рак - Артемида
 
Тя е богинята на луната, лова, плодородието и женското целомъдрие. Защитавала малките деца и лекувала болните девойки. Раците също са много грижовни, винаги съчувстват на другите и им помагат.
 
Лъв - Аполон
 
Аполон е богът на слънцето, светлината, музиката, поезията и знанието. Умеел да разсмива другите. Лъвът е душата на компанията, винаги е забавен и весел. Харизматичен е и излъчва топлина и щастие.
 
Дева - Деметра
 
Тя е била закрилница на земеделието, реколтата, плодородието. Тя научила хората как да обработват земята и да се сдобиват с храна. Практична - каквито са и девите. И те извличат всичко полезно от ситуациите и показват на другите верния път.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Айде и ние като македонците
5
3
 
17
 
! Отговори
Арей преди 5 години
Арес (Арей) е роден в Тракия (Ария). Има сведения за неговия негръцки, тракийски произход. Софокъл го нарича ''роден в Тракия''. Следи за тракийския му произход се виждат в одисеята на Омир и при Овидий. Повечето т. нар. ''гръцки богове'' са всъщност тракийски.
4
1
 
9
 
! Отговори
Персефона, кодирано: преди 5 години
С Прометей, Хера и Ищар не се разбрахме, макар че Хера дълго упорстваше, Прометей се беше амбицирал, а на Ищар майката ме одобри от пръв поглед. После, на един голям щур купон, с един Зевс си допаднахме на мига и така до днес :))
3
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мен образованието ме пази от такива статии. А иначе ужасно дразнещо е да си Водолей и да трябва да посетиш друг сайт, за да прочетеш за себе си. Като ще комирате, копирайте до края...
2
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Глупости на търкалета.
1
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как може да публикувате такиви измислици-недомислици!