Какво във външността разкрива личността ни?

Бръчките показват дали сте оптимист или не
11 юли 2018 22:51, Михаела Лазарова
6
Какво във външността разкрива личността ни?
Снимка: Reuters

Нашето лице, мимиките, чрез които изразяваме емоции и мисли, могат да предоставят много информация за нас като личности. Все пак човешкото лице е огледало на душата, нали така? Забавният сайт brightside.me споделя 7 научни изследвания, доказващи че погледнем ли себе си в огледалото или човека срещу нас, можем да разкрием някои тайни. Вижте какви.

Изпъкналите скули

Проучване, проведено от учени от University College London, показва, че мъжете с високо ниво на тестостерон имат широки лица и по-силно изразени скули. Нивото на този хормон има пряка връзка с агресивността, бунтарския дух, това дали индивидът ще доминира. Знаете ли, че жените подсъзнателно го усещат?

Какво разкриват бръчките

Бръчките издават не само възрастта на човека, но и неговия характер. Ние използваме различни мускули на лицето, когато се усмихваме, плачем и т. н. С течение на времето тези бръчки по лицето издават най-честите емоции, които сме преживели.

Бръчките около устните (назолабиалните бръчки) и тези в края на околоочния контур, подсказват че личността гледа на живота по-оптимистично, обича да се смее и е много емоционална.

Бръчките на челото, бръчката на гнева, разположена между веждите, показва че личността може би е преминала през сериозни изпитания в живота, че не се усмихва толкова често, има по-песимистично отношение.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
0
 
! Отговори
так не нада преди 5 години
опростачването на сайтовете върви вяло.Само един *** си говори сам със себе си.
2
1
 
1
 
! Отговори
нищо преди 5 години
нищо
1
1
 
1
 
! Отговори
Това не е вярно преди 5 години
Аз нямам бръчка между веждите, но не съм оптимист