Какво не трябва да правите във Facebook?

Никога не публикувайте прекалено лична информация
12 юли 2018 21:09, Михаела Лазарова
9
Какво не трябва да правите във Facebook?
Снимка: pixabay

Съществуват неписани правила на общуване и комуникация в социалните мрежи, които обаче много хора нарушават.

Фейсбук е лесен начин да останем свързани с широк кръг от хора, които нямаме възможност да срещаме всеки ден, а и такива, които не са ни близки, но търсим тяхното внимание.

Хората неусетно прекрачват границата на допустимата комуникация в социалните мрежи. Това е феномен, който се дължи най-вече на комфорта, който интернет дава – оставаме скрити зад екрана на електронното устройство и това ни дава възможност да реагираме по начини, които не бихме използвали в реалния живот.

Кои са нещата, които никога не трябва да правим във Фейсбук?

Не го използвайте за политическа трибуна

Въпреки че в последно време социалните мрежи биват използвани именно за тази цел от висши политици, не е препоръчително да го правите. Съобщенията и публикациите ви могат да бъдат обект на критики и нежелани тълкования, които могат или да ви донесат проблеми, или да предизвикат някои от приятелите ви да ви изтрият от списъка с такива.

Никога не публикувайте прекалено лична информация

Няма по-дразнещо нещо във Фейсбук от личните излияния, които предизвикват насмешка и подигравка от страна на приятелите и последователите. Освен това личната информация обикновено засяга и трети лица, които могат да пострадат от информацията, която представяте в профила си.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
преди 5 години
Простотията простотията ...... безкрайна вселена.
8
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мани го тои дваисе години гони леките булки и бирата и не слиза от колата пример та дрънка класен бизнесмен с небългарски происход *** нее виновен
7
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лошото на феисбук като цяло е едно знаеш да гледаш профили на които ти трябва и които не искам да попитам оня де тая вечер псува ромите автошколник ти налиси с тях доста доходи ти носят ама техния намали бизнеса та мина на евтина любов ми и лъже даже че нее
6
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кои ли го вълнува
5
0
 
10
 
! Отговори
Бате Гойко преди 5 години
"Кои са нещата, които никога не трябва да правим във Фейсбук?" - първото и най- важно нещо, което не трябва да правите е регистрация в ЛицеКнига.
4
0
 
9
 
! Отговори
10 години по - късно преди 5 години
Цялата патология на населението във фейсбук и то самички са се изтипосали. За какво говори този факт, м ?
3
0
 
6
 
! Отговори
Защо не ? преди 5 години
Напротив, много е удобно даже, само като видиш снимките и ти става ясно - ци ци, ***, мъжки, *** за продан, нека публикуват, нека участват )
2
1
 
21
 
! Отговори
Не си правете профил преди 5 години
НЕ си правете профил във Фейсбoклyк и НЕ публикувайте нищо за себе си, ето това трябва да направите.Ако вече сте де заблудили и имате профил:- изтривате всички снимки, видео и т.н,- *** всички публикации от стената една по една, досадно е, но няма друг начин- после изтривате всичката лична информация за себе си и напускате всички страници, групи, интереси и т.н,- накрая махате всички приятели и ако сте блокирали някого, го отблокирате- най-накрая си деактивирате профила
1
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нямам фейсбук !Най -доброто ,което правя !