8 признака, че сте в кризата на средната възраст

Вярвате, че най-хубавите ви години са минали
13 юли 2018 17:00, Михаела Лазарова
9
8 признака, че сте в кризата на средната възраст
снимка: outnow.ch

Голяма част от дамите на възраст между 40 и 50 години се срещат с едно житейско предизвикателство – кризата на средната възраст. Това понятие започва да се оформя като сериозен фактор през 60-те години на 20 век. Според някои психолози и психотерапевти някои хора сами търсят тези кризи в живота си, а в други случаи това е често срещано явление, провокирано от промените в живота ни, динамичното ежедневие и усещането, че животът ни отминава и най-хубавите ни дни остават в миналото.

Тези усещания са често срещани и споделяни от милиони хора по света. Кои са характерните черти на този тип криза, вижте тук.

Задавате си сериозни, дълбоки въпроси

Едно от нещата, които идентифицират кризата на средната възраст е именно изготвянето на житейска равносметка. Ако напоследък се улавяте, че все по-често мислите над въпроси от типа „Какво мечтаех да ми се случи, а какво всъщност стана с живота ми“ и размишлявате над теми като пълноценното щастие, смисълът на живота, може би се намирате в точно такъв период.

Според някои психолози във Великобритания, подобни вътрешни равносметки и въпроси могат да бъдат от полза на индивида. Тъй като задавайки си ги, можем да осъзнаем кои са нещата, от които е добре за нас да се откажем и животът ни да поеме в друга посока. Да започнем постъпки към намиране на вътрешен баланс и хармония в себе си.

Взимате прибързани решения

В резултат на душевните ви терзания е възможно да стигнете до някои заключения в живота ви, които да доведат до взимането на прибързани решения. Например, смятате, че бракът ви не е така романтичен както сте си го представяли и сте се надявали, и решавате да се разделите с партньора си ненадейно. Това може да е сигурен знак, че изживявате криза на средната възраст.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мъжете на възраст между 40 и 50 години също се срещат с едно житейско предизвикателство кризата на средната възраст.
7
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На първия ред пишете "от дамите", а илюстрирате с боядисан мъж. На него явно му личи, че в в критическа фаза - очевидно състарена глава, съчетана с прилежно боядисана коса. Ако беше китайски партиен и държавен ръководител, си е част от униформата.
6
2
 
0
 
! Отговори
И още :)))))) преди 5 години
Ако сте мъж, се замисляте защо животът ви минава неудачно и решавате, че товае по вина на ФЕМИНИСТКИТЕ. И започвате да си търсите хапчето, което, разбира се,е било скрито от ФЕМИНИСТКИТЕ. Дявол да ги вземе! ...
5
0
 
5
 
! Отговори
Мен преди 5 години
До АнонименМДааа мечтата на всеки ***.... сори пич ама утре пали баракат и бегай да изкараш някой лев...
4
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хубаво уиски,тишина,умерен секс с постоянният партньор,луксозно жилище и хибриден автомобил,магазин и 3-4 апартамента под наем ,липса на всякакви кредити,поне 50дка земя в Добричко,добро здраве,изучено и задомено дете в чужбина,поне 100 хил.евро банков влог..наистина вече съм в кризата на средната възраст!
3
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Спиро ти да.не си от.вечната криза де те е споходила бе бтатовчед тя тая криза цял живот не пуска никои за нея възраст.няма
2
4
 
8
 
! Отговори
бай Спиро преди 5 години
В криза на основание възраст, ретрограден Меркурий, глобалното затопляне и пр. ... изпадат неумните хора. Ако имаш нещо между ушите, знаеш че живота е нелечима болест предавана по полов път и гледаш да се изкефиш максимално в интервала.
1
3
 
9
 
! Отговори
65 преди 5 години
Хавиер Бардем ако ми падне никаква крриза няма да има