5 храни, които никога не трябва да миете преди готвене

Старателните домакини биха се изненадали от това, но...
22 юли 2018 22:43, Михаела Лазарова
46
5 храни, които никога не трябва да миете преди готвене
Снимка: pixabay

Когато приготвяме храната си вкъщи се стараем да измиваме добре всички продукти с цел предпазване от бактерии и инфекции. Обилно под течаща вода измиваме плодовете, зеленчуците, месото, дори яйцата, за да предотвратим заразяване със салмонела.

Старателните домакини биха се изненадали, че все пак някои хранителни продукти не се нуждаят от измиване преди готвене. Нещо повече – измиването може да влоши качеството им и да увеличи риска от заразяване с бактерии.

Как се случва това и кои са храните, които не се нуждаят от измиване преди готвене?

Пилешко и риба

Миете ли пилешкото и рибата преди да ги пъхнете във фурната? Ако го правите, недейте. Дори да смятате, че така ще отмиете бактериите от месото, това няма да се случи. Дори рискът от разпространяване на зарази и патогени по мивката и кухнята ви се увеличава. Единственото, което премахва бактериите от месото е самата термична обработка.

Червено месо

Освен че не премахвате бактериите от месото чрез миенето, вие увеличавате риска те да попаднат по други повърхности. Също така добавяте вода в месото, когато го миете като по този начин създавате допълнителна влага при готвенето, което изменя вкуса и структурата на месото.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
5
 
4
 
! Отговори
potresen преди 5 години
pro4eh i se 4udia vie malumni li ste sas vsi4kite prostotii koito ste napisali po dolu udarli ste intelektualnoto dano no vinagi moge i po nadolu.Tozi sait niama li niakoi da maha tezi tvorenia.... Vliza 4ovek 4ete statia i si kazva ia da vidia mnenieto na drugite i ............ bez dumi
12
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
от Враца
11
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Христомила Каменова от Враза познаваш ли я?
10
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лазарова знае ли изобщо от къде се пуска чешмата?
9
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
неща от живота ахахааха
8
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
тема за храна, пак намериха пияните ви, потопени в ракия мозъци как да обърнат на гнус и отврат
7
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
като бях на 14 , 15 години топките ги понамокрях и толкоз , щот като взема да ги търкам по-старателно и се празнех- голям куродръв голямо чудо беше , пък сега ако жената не се сети да каже че станало ден за секс - тъй си стои , увиснал.
6
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да не се мият гъбите?Ами ако по тях има пръст или кал?
5
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мише, а кои части на тялото да не мием преди секс?
4
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
мия си всякакви меса, риби, гъби, после просто чистя мивката и около нея с детол
3
6
 
18
 
! Отговори
до Хохо преди 5 години
Аз ги употреблявам всякак - и мити и немити и брадясали и кьосави. Оплакване от моя страна нема. От страна на собственичките - също.
2
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако са киснати в разни разтвори за да запазят цвета си на витрината свеж има смисък не само да се мият месата, но и дори да се изкисват...
1
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
аз месото го мия, защото като ми го насече месара остават парченца от кости и са опасни като ги схрускаш неподготвен- никога не се бях замислял какво става с бактериите.