Учени се произнесоха: Кога изчезва сексът във връзката?

Изследователите търсят още и още нова информация
Обновена: 24 юли 2018 06:53 | 23 юли 2018 23:00, Екип на Tialoto.bg
34
Учени се произнесоха: Кога изчезва сексът във връзката?
Снимка: Pexels

Едно от големите предизвикателства във всяка любовна връзка е да се запази страстта. Много се изписва и казва по темата, а накрая генерализацията е, че в крайна сметка тя изчезва и сексът в семейното ложе се превръща в мираж.

Хората масово смятат, че това е в резултат на дълготрайното съжителство и промяната в чувствата – от влюбване те преминават в навик, обич и партньорство в буквалния смисъл на думата.

Това обаче не спира учените да правят изследвания по темата и да излизат с нова интересна информация.

Изследването
Скорошно изследване, публикувано в медицинското сп. BMJ разкрива, че 43 % от жените и 15 % от мъжете, участвали в него, са загубили сексуален интерес към партньора си след 3-месечна връзка!
 
Същото изследване разкрива, че пониженото либидо зависи от пола. Според изследователите при дамите този процес се случва по-бързо и по-рано, отколкото при силния пол.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още по темата: връзкасекс
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
1
 
! Отговори
Сорос преди 5 години
За *** и русофобите секса никога не изчезва. Съвсем просто е : всички русофоби и евро-атлантически ориентирани са пасивни гейове и винаги има кой да ги оправя - кога араби, кога роми, кога африканци, но не остават на сухо!
24
5
 
18
 
! Отговори
стефчо преди 5 години
Когато дойдат първите кредити и сметки започнат да ви затрупват,ако не сте заможни любовта и секса си заминават...
23
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Питат го, има ли вечна любов: Има, ама с различни жени, отговорил.
22
7
 
7
 
! Отговори
Физичен закон преди 5 години
В природата енергията не се губи...просто минава от един вид в друг ....от един мъж (партньор)на друг ...проста работа
21
6
 
11
 
! Отговори
Нане преди 5 години
Кога на Вуте му свършат кинтите в джоба!
20
9
 
11
 
! Отговори
!! преди 5 години
3 месеца - глупостис жена ми си бяхме добре 10 години
19
1
 
20
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Архаично и смешно. Кой в днешно време коментира какъв секс прави и с кого го прави?!
18
11
 
5
 
! Отговори
човешки бебета хаха преди 5 години
Моят бивш съпруг е голям последовател на Путин. Железен. Не Деми Мур, ами не знам коя, не би го трогнала въобще.
17
9
 
10
 
! Отговори
Минчо преди 5 години
Мойте колежки, семейни от над 20 години казват - след 2 години! Тогава не изчезнал секса, а оная първа тръпка, която намират тук - там в някой друг! И за съпрузите им е така! Грях няма!
16
14
 
54
 
! Отговори
Минувач преди 5 години
Сексът изчезва, когато изчезне любовта. Или ако си я объркал още в началото и не си си взел подходящата жена. И след 20 години и повече съжителство с моята любима съпруга, я желая все така, както в началото!
15
3
 
23
 
! Отговори
До тая с точките преди 5 години
Моля, посетете психиатър! Спешно е! Говоря без тълкувания.
14
26
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жената спира секса когато усети че е забила куката дълбоко, тогава става съвсем друг човек и на всички нейни прищевки и обвинения се отговаря с "Не" иначе баборобството ви е гарантирано. Истината е че когато мъжът пилее семето си той го възсъановява използвайки костен мозък и вещества нужни за функциониране на мозъка, той буквално си празни мозъка и е като затъпено зомби, възстановяването отнема месеци. В негов интерес е секса да се прекрати, защото буквално го убива и прави покорен бабороб.
13
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А нас к'во ни интересува?
12
32
 
14
 
! Отговори
Хм преди 5 години
Женени сме от 23 години. Преди един час три пъти правихме секс. Стене, вика. Сега спи като бебе. Такъв филм гледахме с Деми Мур,която разголи балкона, че цяла седмица ще ми държи влага и ще сме като младоженци.
11
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тъпо.тия до шия е тази статия
10
7
 
35
 
! Отговори
И обратното на №5 преди 5 години
Съпругата може да забележи колко строен и атлетичен е комшията, в сравнение с нейния напълнял и оплешивял мъж. И вече не ще секс със съпруга си, а се чуди по какъв повод да посети съседа, докато жена му я няма.Или някой тарикат е успял да впримчи заможна връзкарка, направил й е деца, убедил я е, че тя е целият му свят, но вечер е уморен и няма сили за секс, защо по цял ден се труди за общото им благо. Докато всъщност кръшка със засукани бръмчалки или с колежки, които са в суша.
9
1
 
25
 
! Отговори
Учените преди 5 години
Журналисти, декизирани като учени, след третата ракия закриха гинекологията и убиха психолозите. А народа умря от смях на научните им открития. Само моля материала ведно със сходните му, да иде в графа Хумор, че по лесно читателите да се ориентираме, като ни се дочете журналистическа излагация.
8
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колко мъка има по тоя свят.
7
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
писва си да, при нас някъде на 7мата година станаха изведнъж скучни нещатата, ама и по-зле можеше да е - не сме си изневерявали, нямаме и намерение. Ако един брак е сключен по правилните причини може да оцелее на всичко, ако е като на Гущерови, едва ли ще изкара дълго
6
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От чичо Чарли (Харпър) знам, че до всяка много красива и много секси жена седи един мъж, на който му е омръзнало да я... Така е и при жените, колкото и да разнообразяваш в един момент просто омръзва и остават единствено бързите прави, общите интереси, цели и уважение. Затова хората не се женят на база външен вид.