Учени се произнесоха: Всичко за жените и парите

Каква е връзката - опасения и размисли. Вижте!
25 юли 2018 22:31, Екип на Tialoto.bg
43
Учени се произнесоха: Всичко за жените и парите
Снимка: Pexels

Имаше времена, в които темата "пари" беше табу, което не се коментира публично. Сега нито мъжете, нито жените се притесняват да коментират какво, защо и как печелят и харчат.

Някои хонорари и заплати дори са публично достояние. И все пак доколко сме откровени за финансовото си състояние?

Aмериканското издание на сп. Glamour направи мащабно проучвана, в което участие взеха 1143 жени на възраст между 18-60 години.
 
Те споделиха своето отношение и разпределение на финансите… както и някои опасения и размисли.
 
Ето и какво показват цифрите:
 
- 41 % от участничките признават, че са финансово независими;
- 38 % от тях са били окуражени от майките си да не зависят парично от никого,
- 23 % от бащите си;
- Като цяло жените не обичат да инвестират… и да пестят.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още по темата: женипари
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С тоя акъл си за никъде!
31
1
 
1
 
! Отговори
:) преди 5 години
До женаТова сигурно е онзи, на когото феминистките редовно крият хапчето - феминистките, дето ги има само в главата му.
30
1
 
4
 
! Отговори
жена преди 5 години
Някакъв навярно сключил брак по сметка и гледа света през крив макарон. Обижда наред всички. Страхотия!
29
4
 
3
 
! Отговори
До Анонимна 32 преди 5 години
Моме-е! Нагледал съм се на доста такива недорасли кат теб. Не ги ли разкараш овреме после ядове береш! На години си между 25-35, а на акъл - като 16-17.За това предпочитам омъжени или разведени - те знаят какво искат. ТАКА ЧЕ ВЗЕМИ СИ КОТКА ИЛИ СИ СМЕНИ НАЧИНА НА МИСЛЕНЕ!!!
28
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До А ТИ и до 30Къде прочете, че тази е против мъжете?Къде е писала, че се обижда от това, че мъжете и жените са различни?Писала е, че се чуди на небивалиците, които се представят като качество на всички или на повечето жени. Такива глупости може да пише само някой, който наистина не е контактувал с жени и си е създал някакви представи относно тях въз основа на свои или чужди фантазии.Мечтаете си да има някакви лоши жени, за да ги обвинявате за всичко. Ами, мечтайте си!
27
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Чета и се чудяИ защо толкова се обиждаш, че жените и мъжета са различни, че природата е създала два пола след милиарди години еволюция, просто защото те имат различни роли в обществото? Сигурно има жени с упешен бизнес, инвестиращи и управляващи парите си добре, разумно и съответно печелещи пари, но те са изключение от правилото, защото жените са майки, техната роля, най-важната за човечеството, а именно раждане, отглеждане и възпитание на новото поколение. А парите са мъжка територия.
26
7
 
4
 
! Отговори
А ТИ преди 5 години
ДЕТО ЧЕТЕШ И СЕ ЧУДИШ?Като си против мъжете, по-добре си вземи котка или куче и се научи да плетеш! Така и така си губиш времето.....Навремето на такива кат теб не им обръщах внимание. Causa Perduta!!!
25
0
 
3
 
! Отговори
До 10 /11 преди 5 години
АБЕ ТИ АРАБЕСКА ЛИ СИ?
24
5
 
12
 
! Отговори
Чета и се чудя преди 5 години
Повечето от мъжете, които пишат тук, явно са "опознали" женската природа само чрез четенето на текстовете на коментатори-женомразци, които и през плет не са виждали жена. Или са се информирали на чаша бира в кварталната кръчма, слушайки мърморенето на местните неудачници.Едно ще им кажа на такива "мъже" - бъдете спокойни, от вас никоя жена не би се заинтересувала. Но няма да намерите и наивница, която да сподели с вас онова, което е спестила! Умната жена изисква уважение, лигльовци не й трябват
23
1
 
0
 
! Отговори
до 24 преди 5 години
В всъщност си е така, Но за инвестиции като говорим и при жените и при мъжете е малко отношението на хората които могат да инвестират.Повечето сме консуматори инвеститори.Но мислим различно Мъжете основен фактор е възвращаемостта при Жените това никога не първи фактор а втори все пак и за тях е важно но вторично.А първия фактор мъж няма шанс да го уцели, така че няма да се опитвам.Това по отношение на ефективните инвестиции.Но са добри и двата пола в това отношение.Но са много различни методи.
22
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ЖенаНапротив жените са прахосници в сравнение с мъжете, но в това няма нищо лошо, просто факт, просто природа, направила ни е различни, защото това е било и е необходимо за да оцелеем като вид. Жените колкото и да бягат от природата си винаги ще търсят мъж до себе си, които да им осигурява сигурност, който да защитава и осигурява прехраната. Жената няма инстикт да мисли за инвестиции, тя търси мъж които да я осигури материално, така е било, така и ще бъде.
21
1
 
2
 
! Отговори
202 преди 5 години
Еха, общото е равно на 102% хахахахах. Евала статистика:)
20
6
 
4
 
! Отговори
нафърфорий преди 5 години
Да и го инвестирам на тази от снимката!
19
8
 
3
 
! Отговори
ООД- анализи и факти преди 5 години
Почти всички женички станаха финансови вампири, останалите или се опитват да станат или си мечтаят за това!"Чувствата ли"...минават първо през сметката в банката, а кола и се купува само заради мисълта, че иска всички останали да и завиждат! Е...на мъжо все още му се ядат кюфтаци с бира и си купува кола, щот акъла му е в гащите, но след години всичко си идва на мястото.
18
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Голямо изследване, голямо нещо. 1000 жени питали, навярно на техния женски пазар.
17
9
 
27
 
! Отговори
Жена преди 5 години
Абсолютно не е вярно. Статията изкарва всички жени прахостници, а това въобще не е така. Едно е да питаш кифли за какво си харчат парите, а съвсем друго нормалните работещи жени как живеят.
16
15
 
9
 
! Отговори
извод преди 5 години
Жените, винаги са си падали по беднички мъже.
15
1
 
15
 
! Отговори
Оф преди 5 години
Какви учени? Журналисти се произнесеха. За пореден материал. Личи. Много. Предизвиква смях.
14
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
щи звънна
13
2
 
22
 
! Отговори
писна ми преди 5 години
Цяло висше икономическо изкарах заради златотърсачките ............