Глобалното затопляне вещае повече смърт

Колумбия, Бразилия и Филипините са най-застрашени
1 авг 2018 22:26,
13
Глобалното затопляне вещае повече смърт
Снимка: Reuters

Драстично увеличаване на смъртните случаи вследствие на климатичните промени и най-вече на жегите, прогнозират учени, цитирани от Ройтерс.

Докато голяма част от Европа и части от Азия и Северна Америка понасят последствията от гореща вълна, учени отправят предупреждение, че смъртните случаи в резултат на подобни температурни промени в бъдеще ще се увеличат съществено.

Още по темата

2031 - 2080 г. ще бъде пикът на хората, починали от високите градуси. Това мнение на специалистите е според най-лошия сценарий. Сравнението им е с периода между 1971 и 2010 г.

Колумбия е най-сериозно застрашена. Там покачването на температурите може да достигне 2000%. Страни, които са разположени в близост до екватора като Бразилия и Филипини, също попадат в тази графа. Рискът е по-малък за САЩ и държавите в Европа, тъй като се намират на по-далечно разстояние от тази географска точка.

"Бъдещите горещи вълни ще бъдат по-чести, по-интензивни и по-продължителни. Ако не бъдат взети адекватни мерки за разрешаване на проблема с глобалното затопляне и не се помогне на хората да се приспособят, смъртните случаи вследствие на екстремни горещини ще се увеличат драстично", пишат изследователи от университета "Монаш", Австралия, в публикация в сп. "PLOS Medicine". Изследването е обхванало 20 страни, разположени на четири континента, предава БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Айде бе няма ли да идва вече, че умряхме от студ това лято.
11
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
1. Предсказания за края на света? - Да.2. Вменяване на вина? - Да.3. Отричане на друго мнение? - Да.4. Изискване за спазване на ритуални действия? /ограничаване на личните въглеродни емисии/ ? - Да.5. Изискване на "десятък"? - Да.Извод - Глобалното затопляне е РЕЛИГИЯ, а не наука.
10
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако 100% покачване на температурите е 1, то 2000% са 20 градуса - в райони с 25 средна годишна - ще се вдигне на 45 градуса - мноо яко
9
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прогнозират учени,цитирани от Ройтерс,стига бе, ами то някоя неграмотна българска врачка ще е по-конкретна.
8
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
2000% ,тия верно ни вземат за ***.
7
0
 
20
 
! Отговори
;-) преди 5 години
Няколко ядрени бомби на подходящите места ще намалят броя на населението, а ядреното зима ще охлади климата. Найс, а?
6
0
 
17
 
! Отговори
;-) преди 5 години
До Към автораДа, географска окръжност е, пунктирана...
5
0
 
20
 
! Отговори
Към автора преди 5 години
Eкватора не е "географска точка".
4
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
2000%????
3
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
2000%? 400градуса Целзий?
2
3
 
24
 
! Отговори
Куманиз преди 5 години
Ох ох охххх густо майна, нека влезнат зелените, защита на животните и тем подобни жидовски организации, които ви правят на амеби. Време е да си плащате такси за неща намиращи се в обилни количества около вас, дар от природата. Например "такса въздух". В момента и без туй ви одържат пари за квотите за парникови емисии чрез данъците. Излъгаха ви да си купувате бутилирана вода на двойни и тройни цени вместо да пиете от чешмата. Да живее парниковия ефект и овцете за стригане.
1
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Глобалното затопляне е добре дошло, нека идва по-бъзо и да удари яко. Който умре ще умре, който оцелее ще оцелее планетата е като човек който вдига гемпература, когато го полази вирус Човекът е болест предaвана по хомосексуален път.