Никога не сте доволни!? 7-те знака, че сте работохолик

Ако работата ви прави щастливи, значи сте истински късметлии
1
Никога не сте доволни!? 7-те знака, че сте работохолик
Снимка: unsplash

Ако работата ви прави щастливи, значи вие сте истински късметлии. Не всички хора имат щастието да се занимават с професията, за която са мечтали. Повечето просто отиват на работа без удоволствие и през целия ден поглеждат към часовника, очаквайки края на работния ден.

Съществуват и работохолици, които са влюбени в работата си и не могат да се откъснат от нея. Някои хора пък прекарват много време в работа не защото чак толкова обичат онова, което правят, а защото в работата откриват начин за бягство от личния си живот, който не харесват.

Поводите да прекарвате по-голямата част от времето си в офиса са много. Някои хора не си дават сметка, че са работохолици, а някои са дори повече от това.

Ако и вие прекарвате много време в работа, може да се окаже, че сте повече от работохолик. Ето и признаците за това:

Вие сте първият, който идва в офиса и последният, който си тръгва

Дори да имате огромен брой задачи, чакащи да бъдат свършени, организмът и най-вече мозъкът имат крещяща нужда от почивка. Прекарването на по-голямата част от ежедневието, включително ранните сутрини и късните вечери в офиса, уврежда здравето ви, прави ви по-непродуктивни и нарушава социалните и лични връзки.

Винаги сте онлайн

Дори когато сте на почивка, вие сте онлайн на всички възможни електронни устройства. Не изключвате телефона си, преглеждате имейла непрекъснато, отговаряте на запитвания и ръководите проекти дистанционно.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи, българите са работохолици защото са вечно недоволни !