Кои професии увеличават риска от рак?

Всеизвестен факт е, че всяка една работа носи стрес
13
Кои професии увеличават риска от рак?
Снимка: Pixabay

Работата е неизменна част от нашето ежедневие. Всеки работи, за да се издържа, независимо дали работи за себе си или за работодател.

Всеизвестен факт е, че работата носи стрес. Дори да упражняваме мечтаната професия, която ни носи удоволствие и успехи, стресът е налице, тъй като ежедневно се сблъскваме с различни проблеми и трудности за преодоляване.

Някои професии обаче се оказват по-опасни за здравето от други, тъй като са свързани с повишен риск от рак.

Кои са те?

Стюард/ стюардеса

Тази професия е интересна и доходоносна. Много млади хора стават част от екипажа на дадена авиокомпания, защото са привлечени от възможностите за пътуване по целия свят. Да си стюард/ стюардеса обаче крие повишен риск от поява на рак, тъй като човек прекарва огромна част от времето си в небето.

Там радиацията е неколкократно по-висока от тази на земната повърхност, което поставя в риск човешкия организъм.

Според изследване, публикувано в списание Enviornmental Health, кабинният екипаж най-често страда от рак на гърдата, матката, шийката на матката, щитовидната жлеза, дебелото черво, стомаха, черния дроб, панкреаса.

Пилот на самолет

При пилотите на самолет рисковете са сходни с тези на останалия кабинен екипаж.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колко объркан и необразован трябва да си за да сложиш снимка на фризьорка в такава статия? Колко далече трябва да живееш от реалния свят? Много си зле, честно!
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Риск от рак и снимка на фризьорка... Това само тъ*па шм*атка феминистка може да го направи. Ами един миньор сложи на снимката ***, един строител, дето по цял ден гълта бетонен прах. Грозни и противни сте ми с тези вашите феминистки изяви вече! ОТВРАТ! Един комбайнер дето гълта алергени и прах при жътва! Един тракторист, пръскащ с отрови за да има какво да ядеш! Един военен, дишащ изгорели газове, един автомонтьор, работещ с канцерогенни отработени смазки! Снимка на фризьорка. Журналистика и морал
9
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вие в химкомбинат влизали ли сте? Щото не го видях сред изброените.
8
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 3 Разбира се че са известни предпоставките за развитие на рак:-Генетични фактори- Химични агенти ( в храни, води, лекарства, козметика, пестициди, нетипични газове във въздуха и т. н .т)-биологични фактори (някои видове рак се причиняват от увреждане в следствие на парзити)- Радиация от всякакъв вид.-Стрес и респ. нмаляване на имунитета.
7
0
 
8
 
! Отговори
?-че преди 5 години
А да работиш като депутат дали е опасно...? Щото хората знаят че е вредно, ама...дали е опсно за здравето питам?
6
0
 
7
 
! Отговори
@3 преди 5 години
Наскоро имаше проучване за летящите професии и статистиката е брутална - два пъти или три пъти повече разболели се от какъв да е рак. И причината е ясна - 3-часов полет= 1 рентгенова снимка. Ако летиш всеки ден по 8 часа, 4-5 дена в седмицата, това е страшно много облъчване. Съжалявам, че не звучи добре, особено на хората работещи това или близките им, но така стоят нещата. Това не е професия, която да работиш до 60-годишна възраст в никакъв случай.
5
1
 
11
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 5 години
До АнонименНе се пеняви толкова, статистика за заболяване от рак според професията има, но никой няма да я направи публична. Пропуснали са, че работещите в оранжерия са най-застрашени от рак всякакъв вид.
4
1
 
16
 
! Отговори
annybody преди 5 години
До АзТрябва да работим "дупетат" или "министЕр", но понеже засега няма свободни места, аз се пробвам като социолог, политолог, психолог, Юлиан Вучков, Тома Белев, синоптичка в Нова TV, профсъюзен деятел, БХК и прочие НПО-та.Много работа, значи, и кой да я върши?Все на мене се пада...
3
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А, рискът при дендарите какъв е ?
2
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Отвратителна статия. Как ще се почувстват тези хора сега? Никой още не е установил коя е причината за рака. Който я установи, ще му дадат поне Нобелова награда, защото като се знае причината, ще се намери и лечението.Тука и с професии седнали да играят. За тази работа статистика е нужна.
1
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
САМО ЕДНА ПРОФЕСИЯ НАИСТИНА УВЕЛИЧАВА РИСКА ОТ РАК - ЛОВЕЦ НА РАЦИ.