Мъркащи спасители: Когато котката ти спасява живота!

Раздадоха награди на котки, помогнали на стопаните си
12

4894 гледания   |  Още видео

Пухкави, независими и лоялни – това са само част от качествата на котките, които им печелят място като един от най-желаните домашни любимци. Но някои от тях са специални – във Великобритания раздадоха награди на котките, спасили живота на своите стопани.

Въпреки че Тео е осиновен от улицата, белият котарак е едно от най-важните създания в живота на Шарлот. Той е избран за котка на годината след като спасява живота на своята стопанка. Една вечер Тео упорито не оставя Шарлот да заспи дори за минута.

"Когато станах, припаднах. Линейката дойде, а лекарят ми каза, че имам съсирек в кръвта. И че ако Тео не ме беше държал будна цяла нощ, аз никога нямаше да се събудя", разказа тя, цитирана от Bulgaria ON AIR.

За съжаление, Тео страда от сърдечен дефект и не успява да оцелее до церемонията по награждаването. Но любовта към него завинаги ще остане в сърцето на Шарлот.

Наградата за най-грижовна котка спечели черно-белият Артър. Стопанката му Емили страда от тежка форма на депресия, която ѝ пречи да общува с хората и я подтиква към самонараняване.

Любящият и игрив Артър обаче ѝ дава желанието за живот, от което тя отчаяно има нужда.

Въпреки поверието, че черните котки носят лош късмет, малкият Салем, който спечели наградата за най-добър приятел, носи само подкрепа и щастие на Джаред – младеж, който страда от прогресивна мускулна дистрофия. Той не може да си представи живот без Салем.

Мъркащите спасители, или по-скоро техните стопани, получиха специална награда – ваучери за магазини за домашни любимци и тримесечен запас от котешка храна.
 


12
Още от Ако щете - вярвайте
Според зодията: Към какво се пристрастявате?
Напиши коментар Коментари
10
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Миналата седмица държах един около 4 месечен мъркащ Рижко двайсетина минути в скута, така успокоява
9
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Обожавам ги!Уникални животинки!
8
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Няма по-умно, благодарно и в същото време независимо животно. А мъжките са толкова грижовни бащи, наблюдавам го вече 10 г. и все още се изненадвам.
7
8
 
23
 
! Отговори
Щерю преди 2 седмици
Подвижни уеб-камери на извънземните, направени да ти влизат под кожата...
6
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
обичам писки, котките са номер едно
5
1
 
32
 
! Отговори
пепи преди 2 седмици
Моето животинче умря на 17 години.
4
13
 
20
 
! Отговори
муспи преди 2 седмици
Става дума за "прогресираща мускулна атрофия", точно от това страда и Соломон Паси. Не помагат щангите, и ежедневната дамаджанка българска кръв. Живота му се крепи само от убиване на котки! Организирано, една след друга им чупи вратлетата или прегризва. Изпитва свещенна еврейска наслада като ги стисне за гушите, докато спрат да се гърчат! "Живея благодарение на котките" казал пред изсраелския духовен вестник *** тадей.
3
1
 
64
 
! Отговори
Четири лапички преди 2 седмици
Мили животинчета.
2
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Пак тая Великобритания. Ей вярно е че там и в някои други страни като Сащ, Германия и Франция някой да кихне и вие ни облъчвате. А в Испания котки няма ли?
1
1
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Велики