Гори ли калории? Митовете за секса, в които да не вярваме

Tialoto.bg подбра няколко популярни мита за секса
13 авг 2018 22:35, Екип на Tialoto.bg
15
Гори ли калории? Митовете за секса, в които да не вярваме
Снимка: pexels.com

Когато стане дума за секс, всеки говори какво ли не, за да покаже на околните, че го бива в леглото, но повечето неща за акта, които се въртят в общественото пространство, са по-скоро митове, отколкото реалност. Например това, че при всеки полов акт дамите трябва да изпитат оргазъм. Да, ама не – около 75% от жените не го правят. Или пък схващането, че колкото повече секс правите, толкова по-стегнато тяло ще имате.

Tialoto.bg подбра няколко популярни мита за секса, в които е по-добре да спрете да вярвате:

1. Сексът изгаря много калории

Истината: Според експерти, 30-минутен секс може да изгори от 85 до 150 калории. Теоретично погледнато на ден трябва да се „разделите“ с около 3 500 калории, за да започнете да сваляте теглото. Или за да загубите един килограм, трябва да правите около 35 пъти секс.

Проблемът е, че повечето хора не правят редовно секс. Те пропускат интимните контакти с дни, след което имат един, който е твърде кратък и незадоволителен за другия. Сексът не може да изгори много калории, но по-качественият един път седмично може да подобри работата на сърцето и да удължи живота.

2. Mоже да причини сърдечен удар

Истината: Сексът се грижи за здравето на сърцето. В едно проучване мъжете, които правят секс два пъти седмично или повече, са имат по-малък риск от развитие на сърдечно-съдово заболяване. Шансът да получите сърдечен удар, докато се забавлявате в леглото, също е много нисък. Физическото натоварване, което повечето хора имат по време на секс, може да се сравни с ходене по стълби. То може само да ви задъха. Сърдечен удар по време на секс може да получи единствено човекът, който има някакви проблеми със сърцето.

Вижте още по темата в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ако е женена - 35 калорииако е женена и мъжа и се прибира - 90ако е от мафията - 400
9
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябва много да ти е грозна жената или пък да те мрази много, че 30 минути да не свършите.... Аз ако съм толкова уморен че да не свърша 30 минути не се захващам.
8
0
 
3
 
! Отговори
До 9 преди 5 години
Все едно че гледам стената на трудовашки нужник. От всякъде лъха на интелект.Деца още не пипали жена,коментират секса.И си личи от ,,най-добрите" постове.
7
0
 
4
 
! Отговори
Ей,поколение!!! преди 5 години
Коментари на пубери-онанисти и примитивни млади хора.Каруцарски език ,е гати поколението.Язък че еедна такава велика придобивка като компютъра и интернет се използва от безмозъчни същества .ЕЙ,поколениеееееееееееееее,не съзнавате ли че се изравнявате с тези от Факултето и Столипиново??? НО,когато някой е действително Т.Ъ.П.,това няма как да му бъде обяснено.
6
0
 
3
 
! Отговори
Мюнюн преди 5 години
Няма нищо по хубаво от секса с Тургай!
5
3
 
8
 
! Отговори
Упфи преди 5 години
Жената ми ми дудне, че не я таковам. Казвам и, че поза "Ф" и мрънкането влиаят деструктивно на мъжкия мерак, но тя не вдява.
4
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
пак повтори отначало
3
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Въздържанието за един мъж води до феноменална памет и желание за живот. За жената това е средство за контрол и подчинение с което цели да го отслаби и смъкне до нейното ниво, след което започват да искат апартамент кола и бижута.. 75% от тях дори не изпитват нищо. Останалите 25% си въобразяват.
2
1
 
13
 
! Отговори
Съби преди 5 години
Аз с жената като не правя секс 10-ина дни и после за 45 секунди съм се разтоварил.
1
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
30 минути секс ? Брех, брех, брех :DТея данни от някоя кръчмарска маса ли идват ?