Рецептата Dnes: Любимият десерт на зодия Телец

Сред любимите им десерти са сочно сиропираните
4
Рецептата Dnes: Любимият десерт на зодия Телец
снимка: unsplash

Природата на зодия Телец е много земна и представителите на този знак обичат домашно направените десерти, по възможност да са използвани и домашни продукти или органик.

Сред любимите им десерти са сочно сиропираните, подхождащи идеално на темпераментната им натура. Обичат да консумират и млечни продукти, особено сирене и харесват десерти, които са смесили сладък и кисел вкус.

Прекрасното сливане на тези вкусове прави идеалният десерт за зодия Телец да е чийзкейк с малини и бял шоколад. Бон апети!

Продукти:

  • 1 чаша натрошени шоколадови бисквити
  • ½ чаша + 5 супени лъжици бяла захар
  • ¼ чаша масло, разтопено
  • 200 г малини
  • 2 супени лъжици царевично нишесте
  • ½ чаша вода
  • 2 чаши натрошен бял шоколад
  • ½ чаша течна сладкарска сметана
  • 250 г крема сирене
  • 3 яйца
  • 1 ванилия

Приготвяне:

В средно голяма купа смесете бисквитените трохи, 3 супени лъжици захар и разтопеното масло. Направете маслената смес, необходима за блат на чийзкейка. Разстелете сместа върху подходящ съд.

В тенджера смесете малините (като си оставите няколко за украса), 2 супени лъжици захар, царевичното нишесте и водата. Нека сместа кипне, след което се оставя да ври 5 минути, докато се сгъсти. Прецедете соса през цедка, за да се отстранят ситните семки на малините.

Загрейте фурната до 165-170 градуса. В метална купа на водна баня разтопете шоколада на котлона. От време на време разбърквайте, за да не се получат бучки.

В голяма купа смесете крема сиренето и половин чаша захар. Сместа трябва да стане гладка. Разбийте яйцата едно по едно и ги добавете към сместа. Бъркайте с миксер. Добавете ванилията в течния бял шоколад. Изсипете пълнежа върху кората. Загладете с шпатула. След това с върха на остър нож направете фигури, за да може шарката да добие мраморен ефект.

Печете за около 55-60 минути в загрята фурна. Охладете напълно преди да приберете в хладилник за около 8 часа. Извадете чийзкейка от формата и сервирайте поръсен с парченца бял шоколад и пресни малини.

Още апетитни рецепти може да намерите в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
3
 
! Отговори
Друг Телец преди 5 години
До ТелецОбожавам сиропирани десерти и ям само такива.Ненавиждам шоколад и производните му.
2
2
 
6
 
! Отговори
Отговор преди 5 години
Абсолютни ЛЪЖИ! Нищо вярно няма в написаното!
1
5
 
7
 
! Отговори
Телец преди 5 години
Глупости на търкалета!!! Точно сиропираните десерти, телците не могат да ги понасят!!! Иэтънчеността на Телеца е пословична - шоколадовия мус е на челна поэиция в класацията эа любими ястия!!! Апропо, всичко шоколадово особено в кремообраэен вариант блаэни сетивата на телеца!!!