Полезните храни, намаляващи стреса, са...

Обикновено си сипваме чаша питие или преяждаме!
3
Полезните храни, намаляващи стреса, са...
Снимка: unsplash

Стресът е част от ежедневието на всеки от нас. Как се справяме с него? Обикновено си сипваме чаша питие след края на деня или преяждаме с вредни храни.

Няма как да изолираме стреса напълно, но можем да му повлияем всеки ден, особено с храната и напитките, които консумираме. Споделяме 6 храни, които намаляват стреса.

Чай

Чаша-две чай на ден, могат да намалят стреса, да стимулират съня и да повишат настроението. Един от най-полезните е зеленият чай. Аминокиселините, присъстващи в него, имат успокояващ ефект върху организма, намалявайки неблагоприятните ефекти, които може да нанесе ежедневният стрес.

Според проучване, хората, които пият черен чай се възстановяват от стрес по-бързо и са по-малко стресирани по принцип от тези, които не консумират редовно напитката. Тук може да прочетете за 9 вида чай, за всяко настроение.

Черен шоколад

Черният шоколад има редица ползи за здравето, но е важно да консумирате такъв, който съдържа поне 70% натурално какао. Честата консумация на любимото ни изкушение спомага за контролиране нивата на стресовия хормон кортизол. Това се дължи на какаото, което е наситено с флавоноиди и антиоксиданти.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Един голям средноизпечен стек с гарнитура, подходящо вино, добра компания и 15 годишно малцово за завършек. По-антистресово от това няма.
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
глупости
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ХУБАВО МУ ПРАВИТЕ РЕКЛАМА НА САЙТА ДРУГИЯ НО СТАТИЯТА Е СЛАБА ЗА ТОЛКОВА ИЗВЕСТЕН ПРОБЛЕМ!!КИСЕЛО МЛЯКО СРЕЩУ СТРЕСЧЕРЕН ШОКОЛАД СРЕЩУ СТРЕССЛАДОЛЕД ПРОТИВ СТРЕС И ГЛАВОБОЛИЕ ОСОБЕНО ЧЕРЕН