6 храни при есенна депресия

Хапвайте орехи
0
6 храни при есенна депресия
Снимка: pixabay

Само няколко седмици ни делят от настъпване на астрономическата есен. Тази година тя ще настъпи на 23 септември. След летните емоции, преминаването към есенните багри, често е причина за понижаване на нашето настроение.

Чувстваме се мудни, апатични, губим желание да правим любимите ни неща... Сезонната смяна на настроенията често бива наречена сезонна депресия. Спортът, разходките сред природата, добавянето към менюто на банани, авокадо и черен шоколад, могат да ни помогнат да бъдем в баланс през красивата есен.

В следващите редове споделяме няколко полезни храни, които помагат при есенна депресия. 

Пуешко месо

Добре е здравословният режим на хранене да включва и птиче месо. Ако сте любители на пуешкото, ето ви една добра новина. Това месо може да ви помогне да преборите есенната депресия. Пуешкото съдържа аминокиселина, наречена триптофан, която се превръща в серотонин. Серотонинът е известен още като хормон на щастието. Тук може да видите една апетитна рецепта с пуешко месо.

Орехи, бразилски орехи и ленено семе

Лененото семе и орехите са с високо съдържание на омега-3 мастни киселини, докато бразилските орехи съдържат важния антиоксидант селен. Изследванията показват връзка между ниските нива на селен и депресията. Ето защо е добре да включите тези суперхрани в есенното си меню.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари