Бърт и Ърни от "Улица Сезам" – гей двойка!?

Изненадващото признание дойде от сценаристите
19 сеп 2018 15:00, Ивета Иванова
17
Бърт и Ърни от "Улица Сезам" – гей двойка!?
Снимка: Reuters

Героите от "Улица Сезам", Бърт и Ърни, всъщност са гейове. Това сподели сценариста на предаването, Марк Салцман, в интервю за "Queerty".

Оригиналната му идея, когато е писал сценария, е била двамата съквартиранти да са хомосексуална двойка. Авторът дори споделя, че връзката им е била базирана на неговата собствена връзка с режисьора Арнолд Гласман. 

Салцман разкри, че двамата с режисьора живеели заедно в този период. Гласман обаче почина през 2003 г.
 
"Нямах никакъв друг начин да контекстуализирам. Не знаех по какъв друг начин да пиша за тях, освен като за любовна двойка", казва сценариста.
 
Той дори си спомня как ученичка е питала майка си дали двамата герои са гей двойка, но такива въпроси тогава са се заобикаляли и хората само са се подсмихвали.
 
Спекулацията, че Бърт и Ърни са гейове започва още веднага, когато героите са представени на екран - преди 49 години. След като еднополовите бракове бяха легализирани в Ню Йорк (2011 г.), се появява петиция, която опитва да убеди "Улица Сезам" да бъде сключен брак между Бърт и Ърни.
 

17
Още по темата: звезди
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Долу със звездички неумния филтър на сайта ми маркира, че хомосексуалните момичета обикновено не успяват да се самоубият от веднъж, докато хомосексуалните момчета обикновено успяват от първия опит. Родителите на момчета да си правят изводи как трябва да действат с хора, които подозират в опит да променят сексуалната ориентация на момчето им... Като няма държавни закони трябва да се направят! Не приемам държава, която ме възпрепятства да опазя живота на детето си, за правова!
15
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Хора и организации, пропагандиращи алтернативната джендър ориентация трябва да се наказват със смърт и за това трябва да има закон. Този тип деяние трябва да се приравни на масово убийство с особена жестокост и утежняващи вината обстоятелства. Под организации визирам съвременните феминистки.
14
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
80% от джендър - алтерираните или джендър - нестабилните правя поне 1 опит за самоубийство през живота си. 40% повтарят опита. По - голяма част от опиталите са носители на ***. Носителите на *** пък са по - успешни в опитите. Драги родители, трябва да знаете, че ако момчето ви стане гей, вероятността да се самоубие успешно е доста голяма. Пазете децата си от смъртоносната гей - пропаганда. По мое мнение, това си е умишлен опит за убийство и да няма закон за него си е престъпление.
13
0
 
1
 
! Отговори
Сп€€€нс преди 6 месеца
Не им вярвам, помня че гледах едно видео и там правиха хетеро оргия с Мис Пиги и Густаво.
12
1
 
1
 
! Отговори
Дачо преди 6 месеца
Евтин PR.
11
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Това е ясно, кой е булката?
10
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Чели не дочели. Ако бяхте превели статията от FOX до карая там пише че :" ... те си остават кукли и нямат сексуална ориентация." И по нататък " ... отговора на въпросът дали те са г.е.й или нормални е нито едното " . Толкова ви е нивото "журналисти". Просто пропанада.
9
1
 
12
 
! Отговори
:-) преди 6 месеца
Но пропагандата си върви с пълна сила.
8
2
 
8
 
! Отговори
:-) преди 6 месеца
Преди десетина години вървеше анимационен сериал, разклонение на филма "Мадагаскар", в който група мъжки пингвини, играещи си на войници, непрекъснато се забъркваха в неприятности. Те имаха за съседи две мъжки мaймyни, които непрекъснато се караха помежду си. Единият мърмореше на другия защо е толкова разхвърлян, а вторият се оплакваше на първие, че непрекъснато му се кара за щяло и нещяло и вдига скандали за дреболии. Тогава още бях ученик и не схващах за какво става въпрос, но пропагандата...
7
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Салцман, Гласман - все хубави американски фамилии от обетованата земя.
6
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Поредния отвратителен опит за величаене на хомосексуализма - долу ръцете от деца, не им мътете главите с вашите ненормални извращения!
5
3
 
13
 
! Отговори
??? преди 6 месеца
Ми то е ясно! Веке секо момченце от едномесечна възраст требе да си знае и да си носи вибратора и да си го бута отзаде! Щото инак ШЕ МУ СЕ СЪРДЯТ че то не се е родило дето на тях им е по-лесно за онождане! Само се чудя добре де когато сичкото нормален мъж, освен тя в кйтай щото там хомотата ги оправят, та когато сичките станем обратни и то от ранна едномесечна възраст, та кой ше ви такова бре!? Само това ми кажете!
4
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ко? не!
3
4
 
38
 
! Отговори
WTF? преди 6 месеца
А Фред и Уилма Флиннстоун са хетеросексуална и при това женена двойка. Представяте ли си!!! ШОК И УЖАС. След всички извращения рекламирани като нормалност, имало и хетеросексуална двойка и при това с брак в детските филмчета!!! Как са го допуснали това не знам. Нали целта е да извращаваме и изкривяваме ценностите на децата. Отне ми доста време да намеря такава. Иначе са все принцеси с чудовища, жаби и гей двойките във филмчетата...
2
4
 
27
 
! Отговори
преди 6 месеца
Новите модерни леви имат нужда от .... и затова ги произвеждат.
1
3
 
49
 
! Отговори
На Иван брат му преди 6 месеца
Всичко детско в мен умря!