Завистлив колега? 4 начина да се справим с него

Как да неутрализираме такъв човек в офиса?
21 сеп 2018 23:00, Екип на Tialoto.bg
21
Завистлив колега? 4 начина да се справим с него
Снимка: Pexels

Случвало ли ви се е да се сблъскате със завистта на колега, когато сте постигнали нещо значимо и осезаемо в професионален план?

За съжаление, хората не са еднакви и докато някои искрено се радват на успеха ви и ви потупват по рамото с усмивка, други ще ви гледат с премрежен поглед и присвити устни, мечтаейки да са на ваше място.

Вторият тип колеги може да бъдат истински трън в петата, ако решат да изразяват ревността си в действия. Тогава ще се озовете в една враждебна и негативна среда, която неминуемо ще се отрази не само на работата ви в дълготраен план, а и на здравето ви.
 
Какво можете да направите, ако изпаднете в подобна ситуация:
 
Бъдете дипломатични
 
Колегите ви може да започнат да ви избягват, когато станете любимец на шефа. Не задълбавайте в това, а останете спокойни и дипломатични, за да не влошите ситуацията, въвличайки се в скандал. Опитайте се да останете част от екипа и да поддържате максимално добри отношения с всеки от него.
 
Мислете преди да говорите
 
По всяка вероятност вашият успех ви е поставил в центъра на всички клюки. Гледат ви под микроскоп и всяка ваша дума се интерпретира и предава. Ето защо трябва да сте изключително внимателни какво говорите, за да не се озовете в нагласена ситуация, която не е във ваша полза.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още по темата: офисколега
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 14За съжаление, това се случва не само през последните години. От хора от предишните две поколения чувам същите неща, когато разказват за трудовия си стаж. Значи през последните 60-70 години у нас е било все така. За по-рано не знам, но нищо чудно така да е било винаги. Завистта, злобата и подлостта почивен ден нямат.Да пази Господ!
13
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Завистта и интригантството в последните години станаха средство за пробиване на раб. място сред младите хора. Действат с ритници, ръгане с лакти, говорене зад гърба, клеветене... само и само да си запазят позициите. Правят го млади, красиви момичета, току- що дипломирани, но не притежаващи нищо друго, за да се утвърдят, освен агресията, която носят в душата си. И ще става още по- зле.
12
4
 
9
 
! Отговори
м даа преди 5 години
Решението е да ги пречакаш с няколко приятели преди работа и бой до ***, Друг вариант, ако не ти се става толкова рано е да ги пречакаш след работа.
11
2
 
15
 
! Отговори
Бях свидетел на това преди 5 години
как няколко посредствени нещастници на средна възраст от завист правиха елементарни мръсотийки на младо и хубаво момиче от доста заможно семейство. Девойчето беше добре възпитано и свястно. Това беше първата му работа след университета, а лелите, сред които попадна бяха облъскани от живота невзрачни жени, които обаче с дребни връзки бяха успели да получат назначение на спокойно място, сред интелигентни хора. След като напуснах, не знам как са се развили нещата.
10
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
злобарите наказват себе си има поговока Който завижда Невижда
9
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Купиха ми шефовете нова кирка, и си блъскам докато един меринджей ми завидя ,не ми говори.Накрая му я подарих.
8
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако става въпрос за тия от снимката, то не вярвав да имат проблеми с колега. Може даже да му пуснат..Виж при проблеми с колежки положението е лошо, никакви съвети не помагат. Жените са много злобни и отмъстителни една към друга
7
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами нищо друго не правете освен да сте още по-успешни,ведри и позитивни.Тежестта на завистта и собствената злоба ще ги побърка съвсем.А за капак можете да им предложите помощ или съвет:-)))И чувството за вашето превъзходтво ги размазва.Обаче това е малко жестоко.
6
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Срещу завистливия колега лек няма. Имах такива колежки. Напуснах заради тях. Не ме оставиха намира докато не си подадох предизвестието. Бяха се съюзили 4 нещастници . Толкова злобни не бях срещалаЕдната с мъж тираджи *** от северна България, другатя с кредит за 80000 лв , третата *** омъжена за крадец. Не си оправят жалкия живот а мен се бяха заяли
5
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЕЛАТЕ В ГЕРМАНИЯ ! 99 % ОТ КОЛЕГИТЕ МИ ЗА ЗАВИСЛИВЦИ !В ГЕРМАНИЯ МНОГО СЕ ЗАВИЖДА !
4
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има един много лесен начин почваш да го следиш такива хора обикновено имат доста кирливи ризи и отиваш при шефа и му казваш той може да е казал за мен това и това но я вижте той какво прави и нищо повече шефа след това си има грижата той да го следи защото вече се съмнява в него и уволнението не му мърда
3
1
 
20
 
! Отговори
Handel преди 5 години
До Кой да се справи?: Има една стара поговорка -"Човек не е гърне със злато че да се харесва на всички"
2
2
 
33
 
! Отговори
Кой да се справи? преди 5 години
Жените се надпреварват да се хвалят, с цел да предизвикат завист у колежките, приятелките, съседките и останалите си познати.Мъжете пък се стремят да се съревновават на дело, а не на приказки. След като е решил да се съревновава, значи предварително е приел мисълта, че действията му могат да имат такъв резултат, който ще предизвика завист.Само най-глупавичките и наивни хора си мислят, че успехите и преимуществата им ще предизвикат само искрено възхищение и приятелски чувства у всички.
1
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Със завистта оправяне няма. Завистливият завижда цял живот. Интригантът винаги ще плете интригите си. А тези съвети са много неправилни. Обобщени звучат като "снишете се, мълчете непрекъснато и се оставете да ви тъпчат"