Не слабеете, въпреки диетите. 5-те причини за това

Течните калории са проблем, който се проявява много често
15
Не слабеете, въпреки диетите. 5-те причини за това
Снимка: istock

Тренирате редовно. Свикнали сте да не нарушавате рутината, освен това упорито спазвате хранителен режим. А резултатите са оскъдни или изобщо ги няма. Какво по-демотивиращо от това!

Точно в такива моменти човек си казва, че няма смисъл да се мъчи. Явно природата му е отредила да е с наднормено тегло.

Това не е така. Просто има голяма вероятност да грешите някъде в изпълнението на плана за постигане на мечтаната фигура.

Кои са грешките, които може би допускате?

1. Не ядете достатъчно.

Не ви се е сторило. Точно това искахме да кажем. Намаляването на калориите и видовете хранителни вещества, които приемате, може да е в основата на затрудненията в редукцията на мазнините.

Когато следвате определена диета, макар и не толкова драстична, вие намалявате общия прием на калории за деня. Това автоматично кара тялото да навлезе в режим на пестене на енергия, за да се запаси за евентуален период на глад.

По този начин вместо освобождаване на енергия се трупат излишни мазнини.

Не демонизирайте храната. Яжте полезни храни, изпълнени с протеини, ненаситени мазнини и въглехидрати.

2. Не ядете достатъчно често.

Пропускането на хранене не решава проблемите с теглото, само ги усложнява. Разпределете приема на храна на няколко порции, например 5. Създайте си навик да хапвате често, но по малко, като избягвате пакетирани храни, тестени изделия от бяло брашно, сладкиши.

Когато похапвате често през деня, метаболизмът се поддържа активен, а нивата на кръвната захар остават стабилни.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Тц до 14 преди 5 години
Ами виж, яж ако искаш въздух...опа и той вече не е чист.Нищо не остана незамърсено в нашата цивилизация, но избираш най-малкото зло. Ако животът ти дава кисел лимон - направи си лимонов сок, са казали хората.Ако ще ядеш меса, най-добре да се ограничиш най-вече до риба и пиле.
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Тцбаш пиле яжте, то расло на поляна, пасло тучна , сочна тревица - за 2 седмици наддава толкова, колкото с чист фураж (отпреди 20г.) наддава за месец и половина - хахахаТрицепка - много си прав, ако беха само с кочове пълни фиитнесите, посещенията щяха да са на 1/2-на (поне).
10
0
 
8
 
! Отговори
Св до Перо преди 5 години
Често съм писал тук за това. Да може и от това да се получи но аз имам друга теория. И други са ми се оплаквали че "задържат вода", че не могат да отслабнат щото имат хормонални проблеми щитовидна жлеза и т.н. След моите съвети и тренировки - отслабват. Просто ги засякох, устите им не спират да мелят, чипсове солети, семки. сокове, захар в кафето ... лудница. Не спирам и да повтарям - вода можеш да задършиш 10% от теглото. Повече няма накъде. Мастните клетки се създават от хран. в-ва, не от вода
9
0
 
6
 
! Отговори
Перо преди 5 години
Има и чисто медицински причини, да не ядем много, но да пълнеем:1. Нелекуван възпалителен процес.2. Нарушена работа на щитовидната жлеза. Намаляване на производството на хормони, но недостатъчно, за да се пристъпи към лечение.3. Нарушена работа на задстомашната жлеза, която преработва един от хормоните на щитовидната жлеза.И в трите случая има медикаментозно лечение.
8
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Единствената причина за дебелеенето и задържането на теглото е тази, че се приемат повече калории от изразходваните. Човек често не пресмята купищата калории, които поглъща ежедневно с кафето, бисквитки, хрупки, напитки, различни от вода, дори плодове /няма храна без калории/.Друг е въпросът, че може да се отслабне бързо с най-вредни диети и че слабеенето не е непременно препоръчително, особено когато е последица от такива.
7
2
 
12
 
! Отговори
Тц преди 5 години
Бавни въглехидрати - пълнозърнести груби брашна. Плодове и зеленчуци с много фибри. Протеини. Общо взето, ако не ядете ***, избягвате мазните храни и бързите въглехидрати, наблегнете на зеленчуци (сурови/пресни), варива, пълнозърнести зърнени храни, плодове и риба, пиле нещата си идват от само себе си на място. Съчетайте това с един добър режим на движение и сте пушка.Айде живи и здрави!
6
1
 
8
 
! Отговори
Тц преди 5 години
Яденето на около 4 часа е най-добро за организма. Дава време на системата да усети глад и да накара черния дроб да почне да гори мазнини. Яденетата ви трябва да са през около 3 (мин. ) - 5 часа. Ако закусите в 8 обядвайте в 12, яжте плодове към 4, и вечеряйте в 8. Междунно може към 10 сутринта ако не издържате, но да е само плод или зеленчук. Същото е и за 4-5 часа - само плодове. И то не на сок или смуути.За да издържате без да предъвквате през час два, яжте правилните храни. А кои са те?
5
0
 
11
 
! Отговори
Тц преди 5 години
Ако се недохранвате системно, ще ви липсва енергия и ще слабеете. Простичък и хилядократно доказан факт. Гладуването не води до надебеляване - води до други проблеми.2. Хранете се често - друга глупост. Тялото има доста сложна система храна - глад. В нея действат редица хормони, инсулин, грелин, лептин (свързан и с количеството мазнини в организма) и др. Връзката им е доста сложна, но важното е, че трябва да позволите на тялото да огладнее. Честото ядене не е много полезно.
4
0
 
8
 
! Отговори
Тц преди 5 години
Има някои попадения, но има и глупости.1. Не ядете достатъчно. Глупост. Мазнини се трупат ЕДИНСТВЕНО от излишни калории. Няма как тялото да натрупа мазнини, за да ги запасява (има такава реакция, да но тя не е дълготрайна), ако не му достига енергия - просто ще ги изразходва и ще разгражда каквото има. Това не значи да гладувате, но просто твърдението не отговаря на истината. Излишните килограми са резултат от повече поети калории отколкото изгаряте.
3
1
 
12
 
! Отговори
Св преди 5 години
Всеки ден минавам по задължение, а и после за разходки по 10-15 км. Не съм пил от години сокове, газирано, алкохол. Само вода от ЧЕШМАТА. Понякога кафе без захар. Не ям месо, или рядко. Повече варива, плодове зеленчуци и и много хляб. Еми не съм качил през тези години и грам. А отслабнах доста - над 40 кг./за 2 години. Сега съм мъж 180 см. - 75 кг. Само от този режим. Чувствам се добре.
2
2
 
4
 
! Отговори
Трицепка преди 5 години
Много мускули - малко акъл.Ако нямаше леко облечени, потни, тежко дишащи мадами във фитнеса, никой нямаше да ходи.
1
2
 
1
 
! Отговори
до Боби Т преди 5 години
Това си е до структура и организъм. След месец във фитнеса направих такива раменни и бицепси, че се наложи да спра!