Вода с лимон – не само за отслабване, а и за млада кожа

Вижте ползите за кожата от тази напитка
9 окт 2018 12:52, Ивета Иванова
5
Вода с лимон – не само за отслабване, а и за млада кожа
Снимка: Pexels

 Пиенето на вода с лимон сутрин стана доста модерно в последните години. Всички знаем, че това помага да изхвърлим токсини от тялото, а и може да има благоприятен ефект върху теглото ни. Но тази освежаваща напитка влияе добре и на кожата. В нея се съдържа могъщият антиоксидант витамин С, който пази кожата млада и бори акнето. Вижте какви са ползите за кожата, според Pop Sugar. 

1. Помага за производството на колаген
Водата с лимон стимулира производството на колаген. Този протеин осигурява здравина и еластичност на кожата. Кожа, която изобилства от колаген, е винаги по-здрава и жизнена. Действа и детоксикиращо.
 
2. Бори акнето
Витамин С е един от главните помощници в борбата с акнето и други кожни обриви. Той елиминира бактерията и лекува акнето бързо, дори от най-чувствителните и проблематични кожи. Кожата става и по-бляскава.
 
3. Защитава надбъбречните жлези
Надбъбречните жлези произвеждат нужните хормони, като кортизола, който регулира метаболизма, кръвното налягане и реакцията на организма при стрес. Претоварването на тези жлези, наричани още адреналинови жлези, обаче може да доведе до адреналинова умора. Тогава имунната система отслабва, чувстваме болки в тялото, а и до обезцветяване на кожата. Адреналиновата умора причинява и акне и засяга производството на мазнини на кожата. Витамин С поддържа здрави надбъбречните жлези.

Останалото вижте на teenproblem.net

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: водакрасотакожалимон
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Спомян си,че когато бях дете,имаше такива машини за цитронада,от естествен лимонов сок,дори и в едно кино имаше такава с продавачка.А майките ни правеха цитронада с изстикан пресен лимонов сок,захар и щипка сода.Сега няма такива неща.Содата се слага не само за омекотяване на вкуса,но заради киселинноста и да не се вреди на костите,ако пиете неща кисело трябва да поемете и малко сода.
3
1
 
4
 
! Отговори
Боби преди 5 години
Най-добре - витамин Ц на хапчета...
2
2
 
4
 
! Отговори
troa преди 5 години
До АнонименПримитивно и ограничено мислите номер 1
1
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пий вода с лимон сутрин нагладно и после се чуди защо имаш проблеми с стомаха !Малко или много лимина е кисилина !Като публикувате статия поне прочетете страничните ефекти !Всяка плодова кисилина дразни стомаха и вдига кисилинноста на стомашните сокове !!!!! Затова не се пие нагладно !!!!!!!