6-те грешки, които правим на работното място

Как бихте определили вашето ниво на комуникация в офиса?
11 окт 2018 08:40, Михаела Лазарова
4
6-те грешки, които правим на работното място
Снимка: istock

Знаете ли, че според изследвания, ако човек има приятелски отношения с колегите си, производителността му се увеличава значително.

Как бихте определили вашето ниво на комуникация на работното място? В следващите редове ще прочетете за едни от най-често допусканите грешки с колеги, които могат да ни костват добрата репутация.

Не помните имената на всички колеги

Независимо дали работите в голяма или малка компания, важно е да научите навреме кой как се казва. Дейл Карнеги, който е един от най-известните лектори за личностно развитие и автор на редица книги, сред които и "Как да печелиш приятели и влияеш на хората", винаги е препоръчвал да се обръщаме към хората с имената им, от момента, в който ги срещнем. По този начин показваме уважение към тях.

Не глезите колегите си

Какво ще кажете за сутрин, в която отивате на работа и колегата ви приготви кафе или ви е донесъл нещо малко за закуска? Ще се почувствате приятно. Ако искате да си спечелите репутацията на приятен колега не забравяйте понякога да правите тези малки жестове.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
8
 
! Отговори
Таню преди 5 години
Не помните имената на всички колеги - никому не сте длъжни. Професионалистът разговаря предимно с който е нужно.Не глезите колегите си - по някой позитивен жест, да, но не и сервилничене. Не добавяте колегите си в социалните мрежи - МОЛЯ?!?Твърде много комуникация - естествено е да не участвате в безконечния брътвеж. Все пак сте там срещу заплащане и не сте яйчарка или пЯрка или каквато и да е друга ярка...Не правите комплименти - Wtf?!?Вземате страна - ако не сте пряко засегнати - т.4
3
1
 
10
 
! Отговори
Поредните преди 5 години
Простотии...
2
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз колежките ги глеза по друг начин.На един тийм билдинг шефката се въртя цяла вечер, като пръскачка на лозе на неуморният.След това цял месец работата спореше и в офиса атмосферата беше страхотна, пък и тийм билдингите станаха ежемесечни платени от фирмата.
1
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Голяма част от колегите ми са диви селяни гледащи намръщено и важно.Другата част са кисели гъзета играещи го баровци.