Младите в Англия обръщат гръб на алкохола! Защо?

Проучване: Да не пиеш сега става мейнстрийм сред младите!
11 окт 2018 18:00, Ивета Иванова
52
Младите в Англия обръщат гръб на алкохола! Защо?
Снимка: Pixabay

29% от младите хора в Англия не пият алкохол, показва ново проучване на Лондонския университетски колеж. В изследването попадат момчета и момичета между 16 г. и 24 г.

Повечето от тях не просто спират да пият сега, след като вече са опитали алкохол, а казват, че изобщо никога не са започвали.

През 2005 г. младежите, които никога не са обичали да пият алкохол са били едва 9%, а през 2015 г. те са 17%.

Намалява и броят на младите, които редовно се напиват тежко и има опасност да станах алкохолици, показва изследването. Преди те са били 43%, а според новите данни - 28%.

"Увеличаването на броя на младите хора, които избират да не пият, предполага, че вече това поведение става все по-приемливо, докато рисковото поведение, включващо редовно напиване, вече не е толкова модерно и не се смята за съвсем нормално. Да не пиеш сега става мейнстрийм сред младите, заради различни културни фактори", коментира д-р Линда Фет, участвала в проучването.

Още по темата четете в teenproblem.net

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
0
 
! Отговори
Бай Ганя преди 5 години
За кого я варим всичката рая ракия тогава?
39
0
 
0
 
! Отговори
до 36 преди 5 години
Men stream Стриимват си меновете, сиреч влече ги ковралъка с различни мъже
38
0
 
1
 
! Отговори
Народна мудрост преди 5 години
Е..нето е до време, пиенето е до гроб.
37
1
 
6
 
! Отговори
ергенчев преди 5 години
най ниската класа и работническата класа попафкват цигарки и попийват през почивните дни но средната класа и нагоре не само че не пушат но ако пият това е просто за наздравевероятно тези които са спрели пиенето са минали на джоинтима един лаф: този който на 16год . смесва бирата с ракия той на 30 год.смесва цимента с пясъка
36
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Алкохола в малки количества е изключително полезен. Една чаша вино ме просто влияе на здравето, но и *** всичко останало. Скоро четох някъде че помагал за знанията, като приемеш малко алкохол мозъка ти спира да учи и започва да усвоява каквото вече си изучавал. Резултатите от изследвснето бяха с потресаващо предимство за хората които си къркат умерено.
35
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
АноньоБаш за големите хиени, дето са на върха на "културата", "бизнеса" и "политиката" говоря.
34
1
 
4
 
! Отговори
DJAC преди 5 години
Това което го пишат ижобщо не е вярно.
33
0
 
2
 
! Отговори
Анон преди 5 години
До Истински Българин !Аз пък съм виждала. Знаеш ли колко адвокати са алкохолици? А при лекарите да не казвам...че там има и комбинации с други неща. Просто на тези хора не им личи, когато ги срещаш на работното им място. Ти явно имаш предвид само по-изпадналите, които предават кашони за патронче водка.Всички сме хора и не знаем какво ни чака. Днес на върха, утре - на дъното.
32
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво е менстрийм,извинете но не знам!
31
1
 
3
 
! Отговори
Бау преди 5 години
Известно е, че често наркоманите не понасят алкохол. И нищо чудно де - един черен дроб - за кое по-напред? Отделно ... с брадите...на тях хем не им понася, хем им е забранено. И ето ти статистика...
30
0
 
3
 
! Отговори
Кухи сър преди 5 години
Тия са от Исламабад интервюираните бе те не пият цял живот дори
29
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Може би вече "Ми брт, ти не пиеш, значи не ставаш" не важи толкова, защото на хората им писна, да са овце ... Следващото поколени, ще оправи работата, че последното, дето сега са 25-50, нещо я оплеска мноооого яко. Пред 10 години разните му воини за социални не-знам-си-какви-глупсоти, феминисти, феминистки, *** и подобни, набраха ОГРОМНА популярност и взеха, да диктуват правилата. Е свръши се вече. Не сте тийнейджари, не може да ви простим, за това, че сте глупави ...
28
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе и още нещо:Почват да пият от "младини". Ама тогава е баш най-лошо. Пием, за да ни е "весело". Защото точно на 13-19 години ни е най-объркано в живота и е най-лошият момент, дасе пие. АЛкохола ти отнема от "стреса". Мислиш си, че всичко е ОК. Каквито и притеснения да си имал, една вечер на напиване и секс, ако си бил от по-привлекателните, буквално те кара, да забравиш за проблемите. На 15, проблемите не са толкова сериозно.Ама на 25 и 35 - там вече е лошо ... ама си свикнал вече.
27
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Точно пък те спрели да пият все едно да кажат, че руснаците са спрели алкохола.
26
1
 
7
 
! Отговори
Истински Българин ! преди 5 години
"не съм виждал наркоман/алкохолик прогресиращ в някаква професия или наука."Ела при големите писатели, музикани и актьори .... после при банкерите, брокерите и други подобни костюмари. 1/100 е "чист" останалото не помни повече от 2 поредни дена в нормално състояние.
25
2
 
4
 
! Отговори
пецата преди 5 години
... е закърняла и много слабо ви вълнуват постижения защото вие можете да си набавите допамин по изкуствен начин като се напиете, тоест замествате естествения си стремеж за постижения , това е ефекта на наркотиците , не съм виждал наркоман/алкохолик прогресиращ в някаква професия или наука. Лично аз не от година, пил съм от 17 годишен умерено не съм бил алкохолик, разбирам че нищо не ме радва и не мога да намеря нещо което да ме радва, и съжалявам че съм започнал да пия изобщо чак сега го раз
24
2
 
20
 
! Отговори
Бай Иван 2 преди 5 години
Естесвенно.То с толкова се е повишил дела на мусулманските младежи.То корана забранчва пиенето на алкохол .Те се готвят за джихат не за последният ергенски запой!
23
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи добре е да се направи едно уточнение. В тяхната култура пия означава наливам се до припадък. Не пълзят ли на 4 крата и жените им не е ли бият пред пъбовете значи не са пили.
22
2
 
3
 
! Отговори
пецата преди 5 години
алкохола си е наркотик и отговаря за пускането на хормона допамин в организма от който човек се чувства по весел, вдига му се самочуствието и това е 50% от ефекта на алкохола останалите 50% са тровенето на организма забавените рефлекси, глупавото необмислено държание , ако пиете от млади значи железата която отговаря за пускането на допамина по естествен начин( а това е когато преминете някакво "изпитание" или извършите някакъв напредък в живота си без значение изпит, любов, печалба и т.н.) ...
21
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Наркоманстват, ето защо.