Суеверията: 8 неща, които носят лош късмет!

Неоправеното и разхвърляно легло е едно от тях
13 окт 2018 22:50, Михаела Лазарова
15
Суеверията: 8 неща, които носят лош късмет!
Снимка: Istock

Хората са суеверни от векове. Правим ритуали за късмет, надяваме се, че като извършим нещо специално, ще ни се случат хубави неща. Държим амулети и предмети за късмет в дома си или в себе си, за да ни пазят и да ни помагат в живота. Но както съществуват късметлийски предмети, така някои неща носят лош късмет вкъщи и е по-добре да не ги държим в дома си. Кои са те?

Люлеещи се столове

Може да звучи удобно и уютно да седнете в старовремския си стол пред телевизора и да се полюшвате напред-назад. Суеверията разказват обаче, че не е добре да държите подобна вещ вкъщи, защото празният люлеещ се стол е покана към злите духове, които ще го запълнят и ще се нанесат в жилището ви.

Развалени или спрели часовници

Според фъншуй всякакви счупени и развалени неща не са подходящи за добрата енергия в дома. Към тях спадат и неработещите часовници, които носят лош късмет, а някои го тълкуват дори като скоро пристигаща смърт.

Кактуси

Растенията, които държите в дома си, също имат значение за енергията и късмета в него. Някои смятат, че трънливите и бодливи кактуси носят лоши вибрации и могат да навредят на връзката с партньора ви.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Фън преди 5 години
Най - не ти върви ако не се къпеш, режеш ноктите на краката и ходиш по джапанки :)))
7
0
 
7
 
! Отговори
Вътко преди 5 години
А туршията, може ли да я държим в дома. Не че нещо, ама затворихме някой друг буркан и сега като се прибера от работа ме лъхва аромат на пърдел, от ферментацията де. Ще ми навреди ли на фън шуито, ако да от къде мога да си купя ново.
6
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Неоправеното в леглото лоши нош късмет.
5
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
лош късмет е да попаднеш на жена, която спи с бившия, ражда му дете и го изкарва твое
4
4
 
13
 
! Отговори
Полунощ мина преди 5 години
Вече е Петковден.Значи таласъмите са тръгнали и ще вилнеят чак до Димитровден! Заключвайте се, завийте се презглава и не отваряйте, ако някой звъни или хлопа на вратата. Не вдигайте и телефона до първи петли, защото знае ли човек, караконджолите може и да са се научили вече да ползват новите технологии и току виж ви направят някакви караконджолски неща по телефона!Умната, ей!
3
0
 
4
 
! Отговори
За кактуса, преди 5 години
много е сбъркала.
2
0
 
22
 
! Отговори
Зли духове ли? преди 5 години
Хелоуин е след две седмици и половина.Или Михаела е станала етнографка и знае, че според старите български народни вярвания, в периода от Петковден (утре е Петковден) до Димитровден нощем бродят опасни демони, също както в периода между Игнажден и Йордановден.Западняците имат само една страшна таласъмска нощ, а ние - цели два караконджолови периода, единият продължава 12 денонощия, а другият - 17.Кога ще ни настигнат западняците? Могат само да се учат от нас! :))))))
1
2
 
18
 
! Отговори
ГОЛЕМИ ГЛУПОСТИ! преди 5 години
ПО ГОЛЕМИ ГЛУПОСТИ НЕ БЯХ ЧЕЛ!