Как да запазите в тайна желанието да смените работата?

Не споделяйте с колеги, проучете внимателно офертата
15 окт 2018 09:00, Михаела Лазарова
6
Как да запазите в тайна желанието да смените работата?
Снимка: istock

Причините да пожелаете да смените работата си са много. Невинаги нещата се случват по най-лесния начин – получавате апетитно предложение без да сте търсили упорито. Харесвате поканата и подавате молбата си за напускане в настоящата си работа без да се налага да криете намеренията си.

Ако сте безработни също е лесно. Търсите работа и се надявате да получите покана отнякъде. Трудното идва обаче, когато сте ангажирани, но искате да смените работата си. Не сте обявили публично пред шефа и колегите си, че имате такива намерения, но се налага едновременно да вършите задълженията си и да търсите нова работа, да ходите по интервюта.

Как да постъпите? Как да запазите в тайна намерението си да смените работата си, докато все още не сте я напуснали?

Направете проучване

Важно е да прегледате възможностите, които ви интересуват в момента, но без това да влияе негативно на настоящата ви работа. За да направите задълбочено проучване, вземете един ден отпуск или свършете това през уикенда. Ако търсите в мрежата апетитни работни позиции, докато сте на работа, рискувате да бъдете разкрити.

Разграничете настоящата от бъдещата си работа

Важно е да разделяте времето си така, че да успявате да се справяте с настоящите си ангажименти без търсенето на нови възможности да влияе негативно върху тях. Не търсете обяви за свободни позиции по време на работа. Опитайте се да насрочите интервютата си така, че активността ви да остане непроследима за колегите ви. Не оставяйте работния си компютър отключен. Рискувате някой да надникне или неволно да прочете кореспонденцията ви. Това в повечето случаи изиграва лоша шега.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Просто си траете докато не намерите нещо по-добро и не се махнете. Нито колеги, нито шефове трябва да разбират за желанието ви да се разкарате. А ако шефа ви ще полудее, за дето напускате... ами определено това не е подходящата работа за вас.
5
1
 
0
 
! Отговори
тъпотия преди 5 години
нямам такова намерение
4
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 2Натъпчи го с олово. Библията е на твоя страна :)
3
0
 
11
 
! Отговори
Егати преди 5 години
До Анонимен"А как да изгоня арендатора , от имота и да не преорава земеделската ми очертана площ.???"За съжаление, закона не е на твоя страна. Само с бой, се оправят такива проблеми, в днешно време.П.С. Както казва една китайска поговорка "Не давай пари на заем на човек, който не можеш да набиеш"
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А как да изгоня арендатора , от имота и да не преорава земеделската ми очертана площ.???
1
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И защо е цялото това "криене". Има си работен договор, който ясно казва, как и по какъв начин става напускането на работа.А и нещо друго - съберете някои лев и не живей те от заплата на заплата. Ако сте по офис работи (така излиза от статията) то вероятно има много работа за вас. Ако сте при такова голямо ***, което ще ви се кара, за това че го напускате, честно - по-добре нощни смени в Макдоналдс, колкото да вървят сметките, отколкото там. Поне през деня ще имате време, да си търсите работа