Какво трябва да започнете да правите още сега... за себе си?

Започнете да се наслаждавате на нещата, които вече имате
Обновена: 21 окт 2018 18:36 | 21 окт 2018 18:36, Михаела Лазарова
8
Какво трябва да започнете да правите още сега... за себе си?
Снимка: Istock

Знаете ли, че можем да управляваме само 10% от това, което ни се случва? Ежедневието на всеки от нас е изпълнено с предизвикателства, които понякога ни карат да забравяме кои сме.

Кога бе последният път, в който се фокусирахте върху това, което може да контролирате, а не върху това, което не можете? Кога бе последният път, в който избрахте да напуснете връзки (от всякакъв тип), защото не ви карат да се чувствате добре? Кога бе последният път, в който простихте на себе си или на някой друг?

Това са само част от нещата, които е добре да започнем да правим още днес, за да бъдем по-щастливи. Вижте още 11 съществени стъпки, които е важно да направите... за себе си.

Започнете да прекарвате времето си с подходящите хора. – Това са хората, които обичате, които ви обичат, оценяват и насърчават.

Започнете да сте внимателни към нивото на стрес в ежедневието и си правете кратки почивки. – Забавете темпото, дишайте дълбоко, намерете начин в края на деня да се освободите от напрежението, чрез спорт, срещи с приятели, приятно мероприятие.

Започнете да се изправяте пред проблемите си. – Вашите проблеми не ви определят, а това как реагирате и се възстановявате от тях.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
3
 
! Отговори
до втория преди 5 години
След като не ги държат краката, значи са на почтена възраст, следователно са живели повече от Вас. Смешно е да считате, че сте застрахован от "изкуфяване". Изкуфяват хората, които не поддържат мозъка си, някои от мързел, други от кефене, трети от незнание и неумение да се грижат за себе си, с една дума - от нехайство. В настоящия сайт палитрата на изкуфелите, представена ни като звезди, е от все още държащи се на краката си.
4
1
 
5
 
! Отговори
мдааа преди 5 години
а така де,вече ми харесваш, лъха много позитивизъм....
3
1
 
7
 
! Отговори
Ракиено време преди 5 години
Салата?
2
3
 
14
 
! Отговори
Danniboy преди 5 години
Да живеете и да си правите кефа! А не само да се стискате, докато изкуфеете и хвърлите парите на ало-измамниците през балкона. Българите са царе на отлагането да се живее, бели пари за черни дни и други бабини деветини, докато накрая идва онзи с косата, или изкуфяват, или краката не ги държат да направят и една крачка. Страхотна философия.
1
2
 
12
 
! Отговори
незапознат преди 5 години
Правилно , освободете се от "енергиините вампири" и ще видите света с друг поглед.Такива дето само се оплакват и все ви искат съвет, но никога не го взимат под внимание, а само за да ви губят времето и нервите. Насочете тази енергия към хора и дейности , които го заслужават. ВИНАГИ си спомняйте поговорката ,че " Който каквото САМ си направи , друг така добре неможе" , та не се опитвайте да оправите света, а както е казал Волтер "Всеки първо да си прекопае собствената гранинка"