Роден е Той, станал е Тя, а сега е То – първият неутрален паспорт е факт

Леоне Зайгерс получава документа си на 57-годишна възраст
22 окт 2018 21:45,
150
Роден е Той, станал е Тя, а сега е То – първият неутрален паспорт е факт
Снимка: BN DeStem

Първият полово неутрален паспорт в Холандия е факт!

Леоне Зайгерс получава документ на 57-годишна възраст. В него полът е обозначен с буква X, вместо M  за мъж или V за жена, съобщават от BBC.

Леоне е роден като мъж, а през 2001 година претърпява операция за смяна на пола и става тя. В момента, обаче, Леоне се идентифицира като интерсекс.

Печели дело, в което съдиите отсъждат, че е нарушено правото му на личен живот, защото на Зайгерс не било позволено да се регистрира като полово неутрален индивид.

Според статистиката 4% от холандското общество се идентифицира като полово неутрално.

Въпреки че съдът отсъжда в полза на Зайгерс, все още възможността за пол Х в личните документи е въпрос на частно разглеждане от страна на юристите.

Случаят на Леоне, обаче, предизвиква вълна от подкрепа на различни ЛГБТИ групи, които призовават холандското правителство да промени съществуващия закон и да позволи на всички граждани възможността да се идентифицират с трети пол.

В някои държави това е правно възможно за абсолютно всички граждани. Сред тях са Аржентина, Австралия, Канада, Дания, Индия, Малта, Непал, Нова Зенландия и Пакистан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
2
 
29
 
! Отговори
Ала_Бала преди 5 години
Полът е биологично понятие. Социална роля е социално понятие и едното не може да замести другото. Джендърската идеология е най-тежката измислена до сега човеконенавистна политика, по- отвратителна и от нацизма, защото засяга всички раси и народи.
36
2
 
15
 
! Отговори
Истината преди 5 години
С толкова много вицове за гейове, на които се забавляваме, започвам да си мисля, че гейовете искат да страдат и да бъдат приемани негативно.Защото ние ви приемаме с усмивка, но на вас това не ви харесва. Искате да ви млатим ли?
35
10
 
6
 
! Отговори
Голямото падение преди 5 години
Много слабо другари, много слабо се борите против джендърите. Виждате какви несправедливости и извращения от гледна точка на правилната московска линия се извършват в Холандия и вие дори не можете да изкажете едно възмущение като хората. Човек остава с впечатлението че само лицемерничите.
34
0
 
26
 
! Отговори
Виц преди 5 години
На конкурса Мис Свят 2018, всички участнички бяха изключително притеснени, с изключение на Мис Тайланд, на която и беше през к*ра.:D
33
2
 
24
 
! Отговори
Точния Виц преди 5 години
- Защо протестират гейовете?- Искат да им признаят правата.- Кои права?- Да правят сeкс със същия пол.- Че кой им забранява?- Никой.- Ами защо блокират кръстовищата?!- Защото са пeдeрасти.
32
1
 
25
 
! Отговори
ВИЦ преди 5 години
Мъж при доктора:- Докторе, от 3 години съм женен, но не можем да заченем с жената. Какъв може да е проблема?- Извикай жена си да дойде да я прегледаме.- Гошо, влизай! - казал мъжа
31
1
 
21
 
! Отговори
ВИЦ преди 5 години
Семейство гейове се къпят във ваната и си подмятат говнo. Съседа вижда през прозореца и се провиква:- Какво подяволите правите бе шашкъни!?А единия гей отговорил:- А нищо бе комшо! Кръщаваме бебето.
30
4
 
6
 
! Отговори
ВИЦ преди 5 години
Един гей отива на църква. Отива при попа и му казва:- Ох, отче! Колко красиво кръстче имаш, как добре ти стои!А отчето казал:- Трябва да ми видиш и обеците.
29
1
 
14
 
! Отговори
ВИЦ преди 5 години
След размириците на гей-парада, на жандармерията и се губят 70 палки.
28
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега това ТО много ли се гордее, че такова каквото е?
27
1
 
16
 
! Отговори
ВИЦ преди 5 години
Къде се записва за гей-парада, че искам да запиша правителството?
26
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това "То" трябва да в едно специално заведение.
25
1
 
12
 
! Отговори
док преди 5 години
Тия законописсци мислят ли? Да приемем, че вссичко друго е избор, но в медицината не сме учили как се диагностицира и какви методи за лечение сса подходящи за този пол. Ко ша прави ТО като опре до лекар? Как да му четем изследванията на ТО?
24
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези, дето ми цъкате минуси, защото нарекох Кулагин травелесбопедеруг по-долу, да му ядете с удоволствие бръснатия, гримиран, джендърски, безполов белег. За вас играта вече е приключила, трансакцията е направена, картата ви е празна, ама вие ще разберете, чак когато ви дойде фактурата. Успех.
23
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Леоне Зайгерс получава документ на 57-годишна възраст. В него полът е обозначен с буква X, вместо M за мъж или V за жена"Буква Х може да се тълкува и като задраскване.
22
1
 
16
 
! Отговори
Хюстън, Има Проблем! преди 5 години
Проблема е, че в България 85% от трaвеститите са роми, които се идентифицират като турци.Тук първо трябва да се справим с ромския казус - ще се интегрират ли, няма ли ... ?Ще ги ринем ли, няма ли ... ? Гейовете никой не ги пита с кой спят и дали искат да си присаждат гърди, коси, вaгини, винкели, вурстели или каквото и да било там. Никой не ги пита и с кого си лягат. Тук проблема е с ромитe
21
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Леоне е роден като мъж, а през 2001 година претърпява операция за смяна на пола и става тя. В момента, обаче, Леоне се идентифицира като интерсекс."Мени си козината според каквото е на мoдa към днешна дата. Иначе сигурно всекли път обяснява, че цял живот се е чувствал като това, в което се е превърнал след операцията.
20
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Леоне е роден като мъж, а през 2001 година претърпява операция за смяна на пола и става тя. В момента, обаче, Леоне се идентифицира като интерсекс."Мени си козината според каквото е на мода към днешна дата. Иначе сигурно всекли път обяснява, че цял живот се е чувствал като това, в което се е превърнал след операцията.
19
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До И какво е това? Кулагин
18
2
 
7
 
! Отговори
Програмист преди 5 години
Аз съм програмист и понякога като правя сайтове с регистрации на потребители слагам пол "Апачи Хеликоптер"Това е известно световно меме - напишете в Гугел "apache helicopter gender"