Роден е Той, станал е Тя, а сега е То – първият неутрален паспорт е факт

Леоне Зайгерс получава документа си на 57-годишна възраст
22 окт 2018 21:45,
150
Роден е Той, станал е Тя, а сега е То – първият неутрален паспорт е факт
Снимка: BN DeStem

Първият полово неутрален паспорт в Холандия е факт!

Леоне Зайгерс получава документ на 57-годишна възраст. В него полът е обозначен с буква X, вместо M  за мъж или V за жена, съобщават от BBC.

Леоне е роден като мъж, а през 2001 година претърпява операция за смяна на пола и става тя. В момента, обаче, Леоне се идентифицира като интерсекс.

Печели дело, в което съдиите отсъждат, че е нарушено правото му на личен живот, защото на Зайгерс не било позволено да се регистрира като полово неутрален индивид.

Според статистиката 4% от холандското общество се идентифицира като полово неутрално.

Въпреки че съдът отсъжда в полза на Зайгерс, все още възможността за пол Х в личните документи е въпрос на частно разглеждане от страна на юристите.

Случаят на Леоне, обаче, предизвиква вълна от подкрепа на различни ЛГБТИ групи, които призовават холандското правителство да промени съществуващия закон и да позволи на всички граждани възможността да се идентифицират с трети пол.

В някои държави това е правно възможно за абсолютно всички граждани. Сред тях са Аржентина, Австралия, Канада, Дания, Индия, Малта, Непал, Нова Зенландия и Пакистан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има си място за всяко нещо. Аз не съм светец, но мястото на сексуалните извращения е на компютъра, в тъмна стая, когато потънал в самосъжаление прелистваш известни "новинарски" сайтове с облени с нишесте конкретнополови гърди на корицата, а не сред новините, касаещи бъдещето ни като държава и цивилизация. Вие от кои новинарски сайтове искате да сте? Ама то като гледам порното с валери симеонов, явно вече са избрали вместо вас.
16
3
 
17
 
! Отговори
ВЪЗМУТЕН преди 5 години
ПЪРВО КРАДЕТЕ ДЪГАТА ОТ ДЕЦАТАПОСЛЕ НИ КАРАТЕ НАСИЛА ДА ВИ ЗАОБИЧАМЕ...Я МАЛКО ПО-КРОТКО, А? САМО ЗАРАДИ ДЪГАТА ТРЯБВА ДА ВИ ОТРЕЖЕМ РЪЦЕТЕ, ДРУГОТО ***-ДОЙДИ
15
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Престанете с гадната пропаганда. Ужасно е, бе, хора! Спрете с тази порнография. Имайте жал към децата, към бъдещето ни. Защо позволявате да ни разбиват основите, на които се гради елементарната възможност да живеем нормално заедно. Защо помагате да ни унищожат критичното мислене и да ни направят роби с восък вместо мозък. Защо изпълнявате долната пропаганда на хора, които просто искат да ви вземат парите и да ви управляват като роби. Кулагинисти! Спрете вече!
14
0
 
28
 
! Отговори
ДЖЕНДЪР преди 5 години
- Тате, кой е Батман?- Батман сине е човек, който денем работи, а нощем се маскира.- Като чичо Гошо ли?- Не точно сине, чичо ти Гошо е травес-тит.
13
1
 
9
 
! Отговори
БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР преди 5 години
Ами нашия *** ИТ гуру живеещ край моста Харбър Бридж е с ,,неутрален,,пол в синия паспорт щото страната дава такава възможност и както разбрах че ще прави двата си гаража в Gay Night Club с бонус жена му качена на пилон за вдигане на либидото
12
1
 
41
 
! Отговори
хаха преди 5 години
Из София преди около 15 години имаше един, дето се мислеше за автомобил. Това съвсем сериозно. "Отключваше", после "запалваше", че даже "поправяше огледалата". После с характерно бръмчене с уста потегляше... От много време не съм го виждал, дано да са го прибрали, а не блъснали на някое кръстовище. Веселяк беше, но тотално луд. Тоя съм го виждал да чака зелено на светофар! Та... Чудя се тоя ако се самоидентифицира като Трабант - какво ще му пише в паспорта?? Винетка ще плаща ли? Годишен преглед?
11
6
 
36
 
! Отговори
Българин 30г. преди 5 години
България е ПРОТИВ въвеждането на повече от 2 пола.Палци горе!
10
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Криворазбраната демокрация и толерантност създава подобни чудовища.
9
2
 
26
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 5 години
Ако обществото НЕ ЖЕЛАЕ да се въвеждат повече от два пола, това НЯМА ДА СТАНЕ! Щото и аз искам да ми дават пари без да работя и да измислим закон за това, но няма да има много съгласни хора.Не живеем в Гейландия все пак. Живеем в демокрация. Само искам да ви подсетя.Истината.
8
3
 
27
 
! Отговори
Бай Иван преди 5 години
Планът за заличаване на бялата раса върви с бързи темпове ,дерзайте ;) !!!
7
2
 
26
 
! Отговори
Много кока и бело преди 5 години
Това с гейовете вече става насилничество и издевателство. Никой не е длъжен нито да ви харесва, нито да ви уважава... Това е въпрос на личен избор. НЕ МОЖЕ да измисляте закони за това какво да харесваме - НАЛИ УЖ ВЕЧЕ НЕ СМЕ В КОМУНИЗМА??? ?? ??? Или аз не съм разбрал ?
6
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 4Всеки има права но не всеки е запознат с тях
5
10
 
10
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
Евалла на този жена ! Роден мъж почувствал се жена и отива да го оперират да му отнемат ненужния банан и да му поставят мидичка ! Евалла ! Де всички недоволни от пола си да правеха така щеше да е идеално !Най ме дразнят хора които хем не са доволни от пола си ,хем не се подлагат на операция за смяна на пола , продължават да си носят ненужния банан ,а се чувстват жени и отиват при други мъже да ги ръчкат отзад , това вече е гнусотия !
4
0
 
34
 
! Отговори
СЛЪНЧАКА БЕЙ преди 5 години
ДО КОГА ЩЕ ЖИВЕЕМ В ТОВА ПОДТИСНИЧЕСТВО?!НИКОЙ НЕ ВИ ПИТА С КОЙ СПИТЕ! ПРЕСТАНЕТЕ ДА НИ НАВИРАТЕ ГЕНИТАЛИИТЕ И СЕКСУАЛНИТЕ СИ ОРИЕНТАЦИИ! ТОВА Е ВСЕ ЕДНО АЗ ДА ПРАЩАМ ДЖУРЛЯКА СИ И ДА ВИ КАРАМ ДА ИЗМИСЛИТЕ ЗАКОН ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДА ГО ХАРЕСВАТЕ И ДА ПИШЕТЕ ХУБАВИ ДУМИ ЗА НЕГО!Я СЕ ОСЪЗНАЙТЕ МАЛКО ЕЙ!
3
6
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само нормалните нямат права в тази гейзерска Европа.
2
4
 
20
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
Абе какви са тези неутрални полове ?!Щом чрез операция са му отнеми банана и са му поставили мидичка значи вече е жена !Кво толкова умуват ?!
1
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То имаше и един който твърдеше,че е кухненска маса.Няколко хиляди които твърдят ,че са Наполеон,Сталин,Чърчил,извънземни,китайски императори от династията Мин.Имаше един който твърдеше,че е дракон даже си казваше от коя порода дракони е.Един от квартала мислеше че е влак..,не локомотив само извинете.Майк Тайсън се опитваше да убеди съдът че бил диво животно което като види женска или кръв полудева.Няколко се мислят за кралицата имаше един дето седеше на пейка в парка и сменяше скорости на рейс.