От приюта до подиума! Кои са столичните "Лейди и Скитника"?

Кучетата Роза и Амбра влязоха в ролята на анимационните герои
24 окт 2018 19:40,
13

Една снимка обиколи социалните мрежи и предизвиква безброй усмивки сред всички вече пораснали деца на 90-те, които помнят филмчето на Дисни "Лейди и Скитника".

Две от най известните анимационни кучета оживяха на столичната улица "Малко Търново", която е чест обект за фотографските обективи.

Тук екип на предаването "Директно" по телевизия Bulgaria ON AIR се срещна с автора на снимката Гергана Курукювлиева, която завършва Книгоиздаване и Фотография в Художествената академия.

Оригиналният фотос й донесе първо място на конкурса "Любов между редовете" към кино-литературния фестивал Синелибри. За атрактивната фотосесия са били необходими над два часа, един килограм спагети, а Гергана използва уличното осветление, за да постигне точния кадър.

"Винаги съм искала да пресъздам любовната сцена от филмчето "Лейди и Скитника", което от дете ми е любимо. В социалните мрежи обявих, че търся кандидати, които да приличат максимално на анимационните герои", сподели Гергана.

В крайна сметка най-подходящи за това се оказват Роза и Амбра, доскоро бездомни кучета, но осиновени от своите стопанки Розалин и Александра, които са доброволци в приюта за безстопанствени животни в с Горни Богров. 

"Всеки може да отдели от времето си и да подари 20 минути извън клетката на животинките там. Разходките се провеждат всяка неделя, всичко е въпрос на желание", споделя Александра.

А Роза и Амбра са доказателство, че пътят от приюта до известността при някои кучета е въпрос на истински късмет и с усмивка и въртеливи опашки отговарят на минувачите по столичните улици, които ги разпознават като "Лейди и Скитника".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
3
 
! Отговори
Обичам ви преди 5 години
До Един добър зрителБРАВО!!!
11
0
 
6
 
! Отговори
Един добър зрител преди 5 години
Страхотен репортаж!!!! На фона на всички гадости най накрая нещо свежо! Браво на фотографката, точно ги е намерила! Браво и на репортерката, все силни мстериали прайА кучетатата-най яките !!!!!
10
4
 
6
 
! Отговори
Обичам ви преди 5 години
Като чета повечето коментари,чак ми се повръща.То бива простотия,ама чак пък толкоз....Пожелавам им на тези да станат бездомници и скитници.....да видят.....ша страдам зарад толкоз *** сънародници.....затуй сме на туй деридже !!!!!!А иначе ОБИЧАМ ВИ МИЛИЧКИ ЖИВОТИНКИ...МНОГО...... и им помагам както мога.
9
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Малко виетнамци има в тая държава, малко...
8
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Столичните Лейди и Скитника не могат да бъдат други освен кметицата и премиера. Точка!
7
2
 
5
 
! Отговори
До: 3 преди 5 години
Относно 1.Не бре, той плаче от щастие, когато разбие друга красива кола.Такива реалисти не правят наука, не гледат звездите, не създават музика, мечтите им са как да правят първият милион и да не ги хване данъчното.Най-много ниво касапин или монтьор, като начин на мислене.
6
4
 
4
 
! Отговори
Razsa преди 5 години
Basi arhitekturnata bul ortidoks sekta...
5
0
 
6
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 5 години
Еееее хайде като вземе да снима за Шрек да дойде на снима нас с жената бе...Аз не съм толкоз дебел ама ша са докарам с три балтона и таман ша стана, а пък виж-жената нищо и не трябва-същата е като неговата и само малко зелена боя да носи да я вапцаме
4
4
 
4
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
Лейди и Скитника - на Радев жена му и Бойко трябва да са...
3
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 1 Светът е пълен с душевни инвалиди като теб. Сигурно плачеш, само когато някой ти одраска колата.
2
3
 
4
 
! Отговори
Lyks преди 5 години
Ooo, savsem kato bg aktiotite ot dance, dupise i diplomaticheskute bg misii...
1
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сантиментални глупости, които биха трогнали само кучелюбците.