Не сте имали връзка? Следвайте правилата...

Има ли идеална възраст, на която да започнете връзка?
27 окт 2018 23:00, Иванка Гъркова
9
Не сте имали връзка? Следвайте правилата...
Снимка: pexels.com

Връзките са сложно нещо, особено ако става дума за съвместно съжителство. Това ще чуете от хора, които имат поне няколко несполучливи взаимоотношения зад гърба си.

Но как бихте могли да знаете какво да е излизаш с някого от месеци и да споделяш с него всичко, ако не сте обвързани? Да, има и такива хора и в това няма нищо лошо.

В днешно време е трудно да повярваме, че едно момиче или момче на 20 все още не е имало връзка. Дали заради приоритети като образование, работа, дали заради прекаленото желание да намерят идеалната половинка, някои хора предпочитат да са сами и все още нямат опит с противоположния пол.

Има ли идеална възраст, на която да започнете връзка? Колкото и да мислим по този въпрос, едва ли ще му дадем еднозначен отговор. Някои момичета, а и момчета, четат най-различни публикации в интернет за първата целувка, за секса и това как да се държат сякаш имат достатъчно опит. Но каквото и да си говорим, те винаги ще се притесняват.

Ако се притеснявате, че все още нямате връзка, ето няколко съвета, които ще ви помогнат:

Фокусирайте се върху това, което имате

Важно е да си припомняте от време на време, че опитът не е най-важното нещо. Според социалния работник Мелания Схарпио, не се вторачвайте върху това, че сте сами и не излизате с никой, а по-скоро помислете какво сте постигнали през това време. Тя съветва да си направите списък на важите положителни качества и нещата, които умеете най-добре, като например да рисувате, готвите, да организирате партита или ръководите вашия екип. Ако направите табло, на което да закачите снимки на местата, които сте посетили и неща, които сте постигнали през времето, в което нямате гадже, ще се почувствате по-добре и най-вече по-уверени в себе си. 

Вижте още по темата в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
принципно има такъв проблем в момента, но да се обсъжда това с бг тиквите е безсмислено
5
0
 
24
 
! Отговори
до 5 преди 5 години
Статията явно е с насоченост към комплексирани лица над 20, които имат затруднения с общуването с другият пол, но причините могат да бъдат най-различни да нямаш връзка на тази възраст. Истинската зрелост започва след 21. Освен това, като чета какви отзиви имат един за друг по форумите и как всичко се свежда до финикийските знаци...Когато връзките са от комерсиално естество, а не от любовно по-добре е да си стоиш сам, отколкото зле придружен. Всичко ще си дойде с времето.
4
3
 
40
 
! Отговори
Звучи така, преди 5 години
като че ли е трагедия това, че на 20 г. човек все още не е имал сериозна връзка, та трябва да компенсира това със снимки, табло и още не знам какво.Трябвало било и да се отдели от родителите си! Ами ако все още учи? Ако живееш в същия град, в който са и родителите ти, които те издържат, защо да занемариш следването и да започнеш работа, за да можеш да излезеш на квартира? Това са глупости и няма да помогне за започване на връзка.Ще имаш връзка, когато срещнеш подходящия човек!
3
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И тук идва най-големият проблем - повечето млади майки и бащи никак не са готови за титлата "родител", но това е много дълга тема, а както виждам няма други коментиращи освен мен, а не обичам да си говоря сама >)))
2
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Родителят първи трябва да въведе детето в света на отношенията на "възрастните", за да не получава то "образованието" си от улицата или интернет или да разчита на училището да му даде правилното социално, морално, етично и сексуално направление. Споделянето с истински приятели също може да помогне на младият човек да се ориентира в "джунглата" на съвременните връзки и взаимоотношения от всякакво естество.
1
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На колежката ще кажа, че връзките не са планиране, табла и мероприятия от типа на анонимните самотници, а възникват спонтанно, когато младежите започнат да се чувстват "по-зрели". Първите трепети могат да "се случат" още в детската градина. Родителите трябва да бъдат подготвени, че след 9 г. възраст за момичетата могат да получат "менструация", а след около 11-12 момченцата "***" и да ги подготвят внимателно за навлизането в юношеството, но не като им разказват за "пчеличките и цветенцата"..