Густав Витзьо – магнат и модел. Едва на 24, а с над ?1,5 млрд. в джоба!

Норвежецът получава 50% от семейния бизнес на 19 години
7 ное 2018 20:15,
25

Снимка: Instagram

Млад, красив, успешен и... богат. Норвежецът Густав Магнар Витзьо е един от най-младите милиардери в света. Според класацията на "Форбс" той се нарежда на трето място, а състоянието му е оценено на над милиард и половина евро.

Густав е едва на 24 години. Семейството му създава компания, която се превръща в един от водещите производители на сьомга в скандинавската държава и света. Младежът получава половината от рибната империя на Витзьо-старши през 2013 година.

Според "Форбс" през 2016 година компанията "Salmar ASA" е продала над 130 000 тона сьомга на световния пазар.

Младият Густав Витзьо е обявен за най-богатият човек в Норвегия, а в световните класации на милиардерите, 24-годишният бизнесмен застава на трета позиция. Въпреки, че получава своето богатство "наготово" Витзьо-младши не се интересува от семейния бизнес.

Решава да стъпи на модния подиум и в момента гари кариера на модел. Русокосият богат красавец инвестира и в европейски стартъп компании, сред които е и съперникът на Snapchat – Gobi.

Пред скандинавски издания Витзьо-младши разказва, че родителите му съжаляват, че са дали такъв голям процент от компанията на сина си на толкова крехка възраст.

"Смятат, че е трябвало по-добре да премислят това решение. Вероятно това се дължи на факта, че аз веднага бях поставен под светлините на прожекторите. Стресиращо е постоянно да се стараеш да отговаряш на очакванията на хората и да се интересуваш какво мислят за теб", казва Густав Витзьо, цитиран от "Ню Йорк поуст".

Визо-младши получава половината от семейния бизнес, когато е едва на 19 години. Състоянието му е огромно, а в личния му профил в Instagram може лесно да се види как и къде харчи състоянието си – младежът качва снимки от различни туристически дестинации. В социалните мрежи Густав Витзьо има близо 100 хиляди последователи.

Семейният бизнес със сьомга е основан от бащата на Витзьо през 1991 година. Бащата продължава да дърпа конците в рибната империя, а младият Густав фокусира вниманието си върху други дейности. Освен в стартъп компании, Витзьо-младши инвестира и в сектора с недвижими имоти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
на 3то място във ФОРБС с 1млрд долара ??? **ААТЕ ЛИ СА ?? Наш Пеевски е много по-млад , деен и бизнес ориентиран :D
19
5
 
1
 
! Отговори
Браво преди 5 години
дано ***
18
1
 
6
 
! Отговори
Теди преди 5 години
Браво на баща му - нека се радва на сина си и на семейното богатство . Норвегия е много богата страна с много добър стандарт на живот , имам познат той е от Берген .
17
3
 
3
 
! Отговори
Питър преди 5 години
И ако обича някой да ми припомни какво казват радетелите за капитализъм - че ако бачкаш много и имаш я акъл, я някакъв талант, със сигурност ще станеш милионер, че и милиардер.Отново доказателство за това
16
1
 
7
 
! Отговори
Статистика преди 5 години
По неофициални данни в България има над 15 000 милионера. Според НАП те са около 5000. Разликата идва от факта че много хора си държат парите в чужбина и по принцип не декларират цялото си богатство за да не плащат данъци.Според НАП само за последната една година милионерите в България са се увеличили със 150. А това значи че реалната бройка е поне 400-500. Българина като цяло забогатява. Населението се свива и богатството става по концентрирано. Наблюдава се окрупняване при имотите.
15
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И в България има богати млади хора. Чак милиардери няма, но млади милионери има много.
14
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ех, колко много е постигнал само на 24 години/сарказъм
13
1
 
8
 
! Отговори
к преди 5 години
по време на Римската Империя е имало 173 празника (дни в които не се е работело) в годината !!!Буквално на вески 2-3 дни е имало почивен ден, на който са давал безплатна храна за робите и бедните и е имало представления безплатни за народа сега евреите са ни заробили бачкаме повече от робите от Холивудските филми и едва връзваме двата края
12
5
 
9
 
! Отговори
мнение преди 5 години
И защо трябва да сте милионери ? Познавам хора с пари и приятни на външен вид, които са нещастни, имат я парата, ама като могат да я споделят само с изкуствени приятели и роднини или с никого каква файда ? От друга страна има хора, които карат фолксвагени и бмв-та за по 1500лв, но всяка вечер могат да намерят комапния за разпускане, а да не говорим за почивки и тем подобни.Хора, които мислят само за пари никога не се прокопсали в духовен план.
11
2
 
6
 
! Отговори
й преди 5 години
До Вескорискуваш парите си и бачкаш 16-18 часа на ден,защо !?за да може държавата и еврейските банки да ми приберат печалбата !?не мерси - тези глупости дето обикновения човек може да стане милионер благодарение на труда си ги разправяйте на "бежанците" от Африка дето си ги внасяте - ние тези еврейски глупости вече не ги гризкаме
10
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Норвежките мъже наистина са много красиви повечето, но имат доста изкривено мислене. Като цяло егоизмът властва в мъжкото население на държавата и затова на жените са дадени много права, иначе ще останат без бебета.Мъжете им са много надути, студени, доста имат и психически отклонения.Но са хубави, да. Обвивката си я бива!
9
3
 
2
 
! Отговори
Веско преди 5 години
До лСам ли е изходи тази сложна мисъл? Или се наложи и клизма?
8
0
 
9
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 5 години
След няколко години ще сложат снимки като на цигарите - рибата отгледана изкуствено причинява рак .
7
1
 
2
 
! Отговори
пецата преди 5 години
аз също съм красив и висок ама освен да ч.кам лелки и скучаещи съпруги друга полза няма , сигурно ако бях богат щях и аз да съм модел , с пари и баба може
6
3
 
12
 
! Отговори
л преди 5 години
До Анонимен"когато и у нас инициативен човек ще може със собствени сили да стане милионер и милиардер,"никога и никъде кадърен и инициативен човек не е станал милиардер и няма да стане докато еврейските централни банки печатат пари без покритие с които евреите купуват политици и разоряват фирмите на честните и кадърни хора !!!
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 4Не е, ватенката е...Кой *** се интересува?
4
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Третата снимка е от Санторини, Грекос.
3
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 3Ало, панелката.....ли е?
2
3
 
8
 
! Отговори
Спиро преди 5 години
Спирам да ям сьомга от Норвегия.
1
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В България има и по-големи красавци. Част от тях съвсем не са глупави, нито са мързеливи. Дали ще дочакаме времето, когато и у нас инициативен човек ще може със собствени сили да стане милионер и милиардер, без да нарушава законите и без да го застрелят или разболеят чрез спънки и други мръсотии? Защото бащата на това момче изглежда е забогатял така, бидейки деен и инициативен.