Тиймбилндинг по китайски: Бой с колани, а за "десерт" – хлебарки с урина!

Компания наказвала работниците си, ако не изпълнят месечните цели
7 ное 2018 21:30,
18

Снимка: BBC

Отресът на работното място винаги е оказвал огромно влияние върху психическото състояние на служителите. Особено ако всеки месец трябва да достигат определени цели в продажбите, от които зависи заплатата им.

Някои фирми ни вкарват във филми, като прибягват до нестандартни решения, за да мотивират служителите си да работят, както и до "интересни" санкции, когато свършеното не е достатъчно удовлетворяващо за началниците.

Наказателните методи, обаче, понякога са толкова крайни, че могат да доведат до затвор...

Такъв именно е случай с китайска фирма за реновиране на домове, която карала служителите си да пият урина и да ядат хлебарки, ако не достигнат месечния таргет в продажбите. За това съобщават местните медии, цитирани от BBC.

В социалните мрежи се появили видеа на работници, които били линчувани с колани, докато пият жълта течност. Полицията веднага предприела действия. В резултат трима мениджъри са били задържани за период от 5 до 10 дни.

На друго видео се вижда как един от служителите в китайската фирма стои в центъра на кръг от колеги и е публично линчуван за неизпълнение на месечните задания. Работниците в компанията разказват, че са били принуждавани да пият урина от пластмасови чашки. Появили се дори доказателства за съобщения, които мениджърите изпращали като заплахи до своите работници.

Според медиите други методи за наказване на служителите били да ги накарат да пият вода от тоалетната или оцет, а понякога главите им са били обръсвани като в казармата.

Според наличните доказателства до момента от компанията не заплащали на служителите си дължимото по договор в продължение на два месеца. Работниците в китайската фирма се страхували да говорят публично или да си поискат парите.

Видеото бързо е било изтрито, но снимани от него кадри са били запечатани и разпространени в нета. В резултат полицията започнала проверка по случая. Арестувани са трима мениджъри, които по-късно са били осъдени на затвор.

Това не е първият подобен случай в Китай. Според предишни доклади работници от други фирми са били шамаросвани на тиймбилдинги, за да се "мотивират" повече да работят. Освен това, работници са били принуждавани да целуват заедно кофи за боклук на публични места за "сплотяване на екипа".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
1
 
! Отговори
MEN преди 5 години
AMI,KAKVO ISKASH DA 4UESH I VIDISH OT TAKIVA,DETO I O4ITE IM SA NAKRIVO....
13
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мисля, че това е една добра реклама на Китай и комунизма! Чудно ми е, какво ли става в Северна Корея..... Ще ти кажа, за да не ти е чудно. В Северна Корея произвеждат спътници, ядрени реактори и централи, междуконтинентални балистични ракети, автомобили и дори таблети и смартфони собствена марка. А САЩ разговарят с тях като равни и президента им винаги се изказва уважително и почтително с комплименти за другаря Ун.
12
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кигайкстата комунистическа партия си е поставила за цел 2021 година в Китай да няма бедени. За последните 15 години бедността в Китай намаля със 81%. Китай е световна икономика номер 1. Докато България е на дъното, 74% от българите живеят под границата на бедбността и първа по смъртност в света. С евтини клеветнически новини за *** и пиене на урина в Китай положението на българина няма да се подобри.
11
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мисля, че това е една добра реклама на Китай и комунизма! Чудно ми е, какво ли става в Северна Корея.....
10
15
 
5
 
! Отговори
Адолф Айхман преди 5 години
Тази жълта наппаст просто трябва да бъде премахната заедно с юдеите. След реновациите, новите Ошвиц и Треблинка ще имат нужния капацитет за това добро начинание. Луксозни хавлии и саппуни ще бъдат раздавани на масите с пожелания за дълголетие и просперитет :)))
9
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Идея за наште меринджей .и ...а ще ни ранят , за по два и трийсета да пробваме де.
8
4
 
21
 
! Отговори
проф. Ан преди 5 години
Див комунизо-капитализъм!
7
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
марксизъм-ленинизъм в действие ...нъл туй червени другари ?
6
1
 
32
 
! Отговори
Русия преди 5 години
"В резултат полицията започнала проверка по случая.Арестувани са трима мениджъри, които по-късно са били осъдени на затвор." Тука е истината веднага се реагира със затвор. А в статията ""Трудовите роби" от България: Без договор, понякога не взимат и евро" няма арестувани меринджеи , няма и пари.
5
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
О-тресена съм!
4
23
 
5
 
! Отговори
не вярвам преди 5 години
Това не е вярно! В Китай се живее спокойно и без напрежение в традиционни сламени къщи, украсени с червена звезда на сламено-найлоновия покрив. Работят само ако искат или имат желание, защото държавата е справедлива и социално ориентирана. Китайски социализъм с човешко лице!! Пари все още има, но с тенденция да се премине към още по добро-китайски комунизъм...
3
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При комунизма е едни да страдат като са роби . Други с лек труд и с положение.Това беше и при нас в соца. Спомням си, как един нахален директор ни остави два месеца без заплата.
2
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Странни типове са китайците.Те и в Сф прилагат номера със гадната храна на клиентите хем без таргет.А не питайте колко плащат на българи излъгали се да им работят..
1
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е мечтата на някои, да станем китайска колония и да имаме китайски работодатели. Ако не постигнеш таргета: *** и у%#$.