5 храни, пазещи зъбите здрави. Кои ли са те?

Освен миенето им по 2 пъти на ден, има и други неща...
Обновена: 8 ное 2018 21:22 | 8 ное 2018 21:07, Ивета Иванова
1
5 храни, пазещи зъбите здрави. Кои ли са те?
Снимка: Pexels.com

Плаката уврежда сериозно зъбите, тъй като причинява заболявания на венците и кариеси. Желираните бонбони, газираните напитки, чипса са вредни за зъбите и всички знаят, че трябва да избягват тези храни.

Освен за миенето по 2 пъти на ден, има и други неща, които са важни са запазването на доброто състояние на зъбите, пишат от Female First. Ето кои са храните, полезни за тях, според д-р Учена Окойе. 

1. Дъвки без захар
 
Полезно е да дъвчите дъвки без захар между храненията, особено, ако сте хапвали кисели и сладки храни. Дъвките овлажняват устната кухина и повишава слюноотделянето - а това неутрализира киселините, които рушат емайла.
 
2. Ябълки
 
Сладки са, но съдържат много фибри и вода. Тези плодове също предизвикват по-голямо слюноотделяне, което изчиства бактериите и остатъците от храна.
 
3. Моркови
 
Ако ядете сурови моркови, те имат същия ефект като ябълките. Морковите действат превантивно и на образуването на кухини и кариеси. Съдържат вода и почистват устата от остатъци от храна. Богати са на полезния витамин А.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: здравезъбихрани
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
7
 
! Отговори
Осмифка преди 5 години
За да запазите зъбите си здрави, не говорете глупости по адрес на хора, които са на една ръка разстояние от вас. И да, хапвайте спанак!