Влюбване, признаване... Етапите на връзката

Какви са периодите на взаимоотношенията между хората
8 ное 2018 22:44, Иванка Гъркова
2
Влюбване, признаване... Етапите на връзката
Снимка: pexels.com

Всеки вярва до някаква степен в истинската любов. За едни тя е илюзия, докато за други – нещо, което ще търсят дълго, но рано или късно го намират.

За да откриете вашата половинка на живота, налага се да претърпите няколко разочарования и да преминете през най-различни изпитания. Накрая все пак ще се убедите, че за всеки влак си има пътник, но нито жените, нито мъжете са идеални.

Брачният консултант Джед Даймънд, който работи с двойки от близо 40 години, споделя, че всяка връзка трябва да мине през 5 основни етапа, за да стане по-сериозна и издръжлива във времето. Неговата практика показва, че много връзки остават само на ниво 3, което влошава взаимоотношенията и води до техния разпад.

1. Влюбване

Хлътването по някого става твърде лесно, но влюбването е нещо по-сериозно. Всеки от нас минава през този етап, който може да има различна продължителност и се нарича още меден месец.

Процесът на влюбване бива подпомогнат от хормоните допамин, серотонин и окситоцин. В началото на връзката човек има приповдигнато настроение, щастлив е и нивата на тези хормони рязко се повишават.

2. Признаване на връзката

След влюбването идва желанието да изкрещите на всички, че имате нова половинка, която е целият ви свят. Същинското признаване на връзката всъщност не е лесно. На някои мъже и жени им е трудно да свикнат с мисълта, че вече са обвързани и трябва да се съобразяват с някой друг.

Този етап се характеризира с широк спектър от жестове. Такива са прегръщането и целуването на обществени места, ходенето на двамата по събития, запознаване с роднините, вземане на решение за съвместно съжителство. През този период се осъществява същинското обвързване, зад което трябва да има не само любов, а и доверие.

Вижте останалите етапи във връзката в Tialoto.bg
 


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Научи се да пишеш на кирилица и грамотно - никой подобен мъж няма да си губи времето да ти чете латиницата. Ако искаш да бъдеш четена на латиница, то пиши на английски, немски, френски, италиански, испански.... Ако можеш и лафа да си кажеш ще е още по-добре.
1
6
 
1
 
! Отговори
....... преди 5 месеца
iskam li4na vruzka , bez tulkuvania i s nikakvi slujebni nameci , i to samo s edin muj , kogoto obojavam i obi4am silno