5 начина, по които дългото спане вреди на здравето ни

Повече от 8 часа сън увеличава риска от сърдечен удар
15 ное 2018 22:18, Михаела Лазарова
11
5 начина, по които дългото спане вреди на здравето ни
Снимка: unsplash

По колко часа на нощ спите? Знаем, че за да бъдем в добро здраве е важно да спим не по-малко от 7-8 часа. Но както недоспиването носи известни рискове за здравето, така и по-продължителният сън също може да се окаже вреден.

Как твърде дългото спане вреди на здравето ни?

Проблеми с теглото

Според различни проучвания, недоспиването, както и дългите периоди на сън са свързани с диабет и затлъстяване. Според специалистите по-малкото движение е причина за натрупването на излишни килограми. Ако спите дълги часове и не спортувате редовно, излагате на риск здравето си.

Депресивни разстройства

Хората, които страдат от депресивни разстройства, също изпитват нарушения на съня. Понякога в случаите на няколко вида разстройства хората спят повече от обичайното. Прекалено дългият сън подтиква към отчаяние и умора, имаме желание да спим още и още, изпитваме апатия към всичко край нас, а тези симптоми водят до депресия.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
3
 
! Отговори
Уси преди 5 години
Първо се подмивам,после си измивам краката и си лягам.
8
1
 
3
 
! Отговори
,_.,_. преди 5 години
По-подходящо заглавие е същото заглавие на една друга статия в Днес.бг, а именно: Откритията на умиращи от скука учени...
7
4
 
1
 
! Отговори
Кифладжията преди 5 години
О! Тя Михаелка е писала статията.Здравеееей, как си? :)Чакам едни бадеми... ако се сещаш. ;)
6
1
 
8
 
! Отговори
Кифладжията преди 5 години
Щото 12 часа работа и 5 часа сън въобще не водят до инфарк, не не. Твърдо съм убеден.
5
1
 
10
 
! Отговори
Азармо преди 5 години
Айде пак манипулации, дългото спане и вреда? Аз що не знам нищо такова? Цял живот се събуждам около обяд без будилник, без висене в задръстване и без стрес, че работя за някого. Оставете хората да спят кой колкото иска, а не колкото било трябвало - според поредните британски учени.
4
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По трудно се заспива. Аз като спя над 12 часа и се чувствам като пенсионер по нощите, дето никога не брои дневните дрямки от 9 до 12 и след обедните от 2 до 5.
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Буташ страпоня и преди това пръскаш малко дезодорант Ален мак
2
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жените като са наспани са сияйни лъчезарни любвеовилни мили сладурки. А и жените по лесно се поддават на бърнаут. Капацитета на всеки е различен. Не че мъжете не "прегряват". Но възстановяването е трудно след това. Не е нужно да се стига до този синдром.
1
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А тези къде работят по 12-16 часа колко спят!? Това е толкова относително някои хора не се уморява за да спят. И страдат от безсъние. Другите си спят 6-8 часа. А работят 12-16 часа. А нещо за темата за "прегряване" от работа и недостатъчно почиване.