10-те стъпки, с които да откажете цигарите

Някои успяват от раз, но повечето се връщат към вредния навик
16 ное 2018 10:45, Михаела Лазарова
9
10-те стъпки, с които да откажете цигарите
Снимка: pexels

Всеки пушач знае колко трудно е дори само да си помисли за спиране на тютюнопушенето, камо ли да го осъществи реално. Навикът, пристрастеността към държането на цигарата, вкусът ѝ, удоволствието от това да си запалиш, докато пиеш любимото си кафе или алкохолно питие, приказвайки си с приятели, е несравнимо.

Въпреки че няма пушач, който да не е наясно с вредите от цигарите, отказването им е невероятно предизвикателство.

Някои успяват от раз, но повечето се връщат към вредния навик понякога дори след години въздържание.

За да направите отказването по-лесно и безболезнено, вижте някои начини за спирането на цигарите, които могат да ви помогнат в това трудно изпитание, важно за вашето здраве.

Направете си честен списък с всички неща в пушенето, които обичате и които не харесвате

Разчертайте бял лист хартия на две вертикални половини. В едната напишете всичко, което харесвате в пушенето, а от другата всичко, което не одобрявате. Бъдете напълно искрени със себе си и не поставяйте повече точки в полето на позитивната страна на пушенето.

Ако сте достатъчно смели можете да допишете дори мнението на вашето семейство и близки, какво те не харесват и харесват в пушенето. Някои от отговорите може да ви наведат на определени мисли.

Направете друг списък с това защо отказването няма да е лесно

За да се справите по-лесно трябва да сте наясно с трудностите, които ви предстоят. Когато човек знае какво го очаква е по-подготвен и уверен в успеха си и това, че не трябва да се отказва.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg


9
Още по темата: цигаритютюнопушенe
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
не разбирам преди 3 месеца
Защо някой ще ми казва,че са вредни,и ще ми препоръчва да ги спирам!?Аз съм решил да пуша,и аз съм си отговорен за това!Айде няма нужда от Паркинсон,да се треса като вършачка!
8
0
 
2
 
! Отговори
Размисли преди 3 месеца
“Да откажеш цигарите е най-лесно, правил съм го стотици пъти”- Mark Twain
7
0
 
7
 
! Отговори
Flex преди 3 месеца
... и не правете грешката да си мислите, че от една цигара не може да ги почнете наново след като минат години - аз след 8 и половина запалих точно една цигара и се върна глада, след две седмици бях на кутия на ден.
6
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
То ако с такива съвети хората отказваха пушенето, сега един пушач нямаше да има.
5
1
 
8
 
! Отговори
Алън Кар преди 4 месеца
Когато разберете, че от пушенето за вас няма абсолютно никакъв смисъл, вие няма да имате желание да пушите, а когато нямате желание да пушите, няма да имате нужда от сила на волята за да се борите с това ваше желание. Ще ви се пуши толкова, колкото, ще ви се пие и бензин. Ето това е една нова гледна точка за отказване на цигарите, за която няма да имате нужда от сила на волята. Няма да ви е трудно и няма да напълнеете или да чувствате празнота в душите и телата си. Вземете свободата си обратно!
4
1
 
10
 
! Отговори
неПУШАЧ преди 4 месеца
Аз ги отказах само с една стъпка - загасих последната цигара и си казах - "Това ми е последната!" Другите 9 стъпки са само в главата ви.
От 2010 година съм непушач.. Вече съм на 36 и това е едно от най-важните неща които съм постигнал в живота си. Не ви агитирам и не правя пропаганда. Казвам ви личния си опит от първо лице!
Никога не е късно да ги откажете! Опитайте и ще успеете!
3
0
 
10
 
! Отговори
Ментаки преди 4 месеца
Аз съм ги отказвал успешно 23 пъти! Тия дето не можете сте слабоволеви!
2
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Приходите от акциза на цигарите, са около 4 милиарда лева. За гламави чингя и осигуряващите им работа патладжани, се харчат над шест милиарда лева годишно. В този ред на мисли ако всички пушачи спрат да пушат за една година комунизо ченгесарската банда герберастки е глътнала водица. 86030
1
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Стъпката е само една или ги отказваш или не