Добре дошли в бъдещето: Ежедневието с микрочип в ръка

Вече близо 3500 шведи са решили да си имплантират чип. Защо?
18 ное 2018 09:57,
121

Бихте ли се престрашили да си инсталирате чип под кожата, който да служи за карта за градския транспорт, ключ за офиса или дори кредитна карта?

Добре дошли в бъдещето. Защото това вече се случва в Швеция. Почти 3500 души в скандинавската страна са се решили да си имлантират чип под кожата.

Така всичко, от което те се нуждаят, е вече в тялото им. Бройката на хората, решили се да имплантират чип в ръката си е нараснала близо 3 пъти само за година.

Дизайнерът Ерик Фриск е един от тях. Пред Deutsche Welle той обяснява за опита си с чипа.

"Ако погледнете пейсмейкърът - това е нещо много инвазивно. Мисля, че вече сме стигнали до момента, в който се решаваме да направим нещо, за да подобрим себе си", казва той и допълва, че не го е страх от новите технологии.

Други казват, че след 30 г. ще има огромна разлика между хората, които имат чип и тези, които нямат.

Но засега остават притесненията за защита на личните данни и етиката на имплантирането на чип.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
16
 
1
 
! Отговори
щвед преди 5 години
В чипа има само номер - всички данни се взимат от компютрите на съответните служби! У нас този номер се нарича ЕГН, а всички данни са в компютрите на ДС ( т.н. изчислителен център на Балкантурист)
67
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Първите сто получават златен чип.Ще теглят докато са живи.
66
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Съгласявате се... После, като протестират, ще ви чарджат с глоби директно, само по локацията. Накрая ще кажат, че се забраняват всякакви избори, протести и мнения :)
65
0
 
27
 
! Отговори
Ей... преди 5 години
...тва е вече да си истински *** - доброволно да се самоследиш и докладваш и кога си в *** на службите. За мен лично - не благодаря!
64
0
 
9
 
! Отговори
Долче&Габана преди 5 години
Новата ми шведска колекция/пролет-лято 2019/ ще бъде без джобове!!!Прекрасно...и без това китайците не се справят добре с тях...хахаха
63
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Естествено, че панелния плъх, ще иска чип в дупето. Те него винаги са го трвтирли робскаъв. След освобождението е било робпе на фабрикант ите, по комунизма са го заселени в панелите, д робувя на режима, а сега вече иска, тотлно, д няма никакъв начин, да се спаси от робинята, та да може децата му и техните деца, да робуват завинаги.
62
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Който няма чип, няма да може да ползва здравни услуги!Браво на мастърите, измислили са го!
61
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Спокойно... Едни кама и са казали, че трябва, да бъдем редуцирани до 500 милиона. Дано съм от добрите, дето няма да ги затрият, но знае ли се... Все пак е за доброто на човечеството...
60
1
 
36
 
! Отговори
Нов Световен Ред преди 5 години
Заплатата ви ще бъде привеждана на чипа. Ака закъснеете за работа, шефа ще ви дърпа пари от чипа. Като хитрувате, че сте болни, а всъщност сте на Пампорово на почивка, шефа ще ви засича чрез чипа, че го ментите. Уволнява ви на секундата. Няма да можете да си купите ябълки, ако не е зареден чипа. Накрая чипа ще контролира чрез електро-магнитни вълни мислите и настроенията ви. Ще сте зомбирани киборги, доволни от всичко, което им кажат отгоре. Честита ви, "свобода".
59
3
 
34
 
! Отговори
Знакът на Дявола преди 5 години
Защо ли не се учудвам, че точно в Швеция разцъфтяват тия неща - първо ги заразиха с феминизъм, после с ислям и мултикултурализъм, сега и ги чипират. Ще станат като кученцата - спират им чипа, ако не слушкат.Честита ви свобода, роби!
58
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Робски народ...
57
1
 
4
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 5 години
...izvrashteniata vzemat vrah ...I chovechestvoto varvi kam upadak s razvitieto na tehnologiata !!! Niamam nishto proriv progresa ...no otkritiata vinagi se polzvat ot degenerati imashti vlast I sredstva za da kontrolirat I darjat v podchinenie ogromni masi ot hora osiguriavashti im tazi vlast I tezi sredstva !!! Taka e bilo v tsialata istoria na chovechestvoto !!!
56
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някой е решил да забогатее от това.
55
1
 
39
 
! Отговори
Мr Rotschield преди 5 години
Новият Световед Ред в действие - чипиране на зомбираното население. Пълен контрол над банкови сметки, кой къде ходи, какво прави, какво купува. Който откаже да бъде чипиран ще бъде поставен в база данни на террористи. Слушате господарите и ви чипират. Нали искахте свобода, демокрация, капитализъм и високи технологии! Какво мрънкате още?!
54
0
 
5
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 5 години
56, Те хората много добре разбраха защо ще ти трябва аптечка, мой!Кога идваш, папагал?Днес до 18 вечерта съм у нас. Иначе вечер в делнични дни се прибирам от бачкане след 21 часа. Когато си свободен ела.
53
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АТАКИСТДумата ти че ако те осакатя, няма да търсиш легална защита ... не че панелен плъх като теб, може да си го позволи, но все пак :)
52
0
 
10
 
! Отговори
Мента преди 5 години
Една ламбда сонда на ауспуха стига. Няма нужда от още един чип.Данък отърван газ според дебита. Оле мале свежи пари в бюджетаЗначи нови обекти нови магистрали .урааа.
51
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако ти бяха ръгнали макро чип ,сега нямаше да те питат де живее Бабати.Жпса щеше да каже.
50
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Телепортиращи се религиозни киборги...Неее, бъдещето звучи по-прекрасно от нацистка Германия...
49
0
 
13
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 5 години
до 49 Квартал "Владислав Варненчик" град Варна. Блок 214, вход 6, апартамент 174.И не забравяй аптечката, брачед.