Добре дошли в бъдещето: Ежедневието с микрочип в ръка

Вече близо 3500 шведи са решили да си имплантират чип. Защо?
18 ное 2018 09:57,
121

Бихте ли се престрашили да си инсталирате чип под кожата, който да служи за карта за градския транспорт, ключ за офиса или дори кредитна карта?

Добре дошли в бъдещето. Защото това вече се случва в Швеция. Почти 3500 души в скандинавската страна са се решили да си имлантират чип под кожата.

Така всичко, от което те се нуждаят, е вече в тялото им. Бройката на хората, решили се да имплантират чип в ръката си е нараснала близо 3 пъти само за година.

Дизайнерът Ерик Фриск е един от тях. Пред Deutsche Welle той обяснява за опита си с чипа.

"Ако погледнете пейсмейкърът - това е нещо много инвазивно. Мисля, че вече сме стигнали до момента, в който се решаваме да направим нещо, за да подобрим себе си", казва той и допълва, че не го е страх от новите технологии.

Други казват, че след 30 г. ще има огромна разлика между хората, които имат чип и тези, които нямат.

Но засега остават притесненията за защита на личните данни и етиката на имплантирането на чип.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
5
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 5 години
до 28 Ааааа...викаш даже в момента няма серум който ти замъглява мозъка и забравяш да изпитваш??? Викаш телепортацията е по-сложно нещо?Ще ме разревеш!
27
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АТАКИСТКъде говориш за телепортация? Говориш за изтриване на човешките емоции разни простотии които са си точно параноя. Това атакистите наистина сте прости парчета...
26
8
 
0
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 5 години
до 19 А параноя ли е за теб телепортацията на човек?Убеден съм, защото мозъчето ти не може да го възприеме.Щом мозъчето не може да го възприеме, значи е параноя за теб!Знам, брачед!Напълно те разбирам!
25
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Алчни и безскрупулниЗабрави си хапчетата или ще не са подействали?
24
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 21Защото това ще е следващото ниво и ще е нещо напълно нормално. Е не е като мобилен телефон по който да говориш докато си караш 20 годишното БМВ и всички да те видят (нищо, че на никой не му пука вече че имаш телефон ама какво да прайш... балкански комплекс)
23
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Алчни и безскрупулниХристиянсия свят и братовчедите му, дето са от Авраамските религии са си заспали овце. Затова са станали християни :)
22
0
 
19
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 5 години
до ЛуТНапомни ми на виц на Весо Парцала:Депутат среща безработен и оня му се оплаква, че няма работа.- К'во можеш да правиш?-Па я съм косач!-Добреее. Давам ти една коса да ми окосиш люцерната, но за да е ефективен труда ти забучвам един търмък отзад да събираш едновременно докато косиш.Безработния го поглежда и му казва:А, ве депутате, що не ми сложиш и един фенер на х.я, че да работим и нощно време?
21
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тук пак се вкарахте в едни филми :)
20
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 15От евреи не ме е страх, защото ги познвам, а и имам дядо евреин, някъде 6-7 поколения назаде. Не ме е страх и от злите корпорации, защото са ми ясни маркетинговите им стратегии и знам, как да не се поддавам на влиянието им. А тези чипчета в момента, не са нищо повечр, от потенциален здравословен и социален проблем. Същото може да се постигне с телефона, който всеки носи и не виждам, да спрем да ползваме скоро, или пръстен. Защо толкова искаш, да ти го набият в "тялото"?
19
1
 
33
 
! Отговори
Алчни и безскрупулни преди 5 години
Да си заврът технологиите и чиповете в алчните и безкрупулни ***!!! Отдавна се говори за тайни масоно-юдейски планове за завладяване на света и човешкото съзнание. Непокорните гои ще бъдат спирани с едно копче и невротоксин.. Не може да се отрече, че имат успехи в разединението на нациите, моралния упадък и разбиването на семейства и цели държави. Но рано или късно всичко покварено се проваля с гръм и трясък - така да знаете. Християнския свят е на прага на търпимост и е време да се събужда.
18
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АТАКИСТСравнението ти е просто глупаво. Това, че някой щял да лети в космоса е технологична иновация, това което ти казваш е просто параноия.
17
1
 
12
 
! Отговори
ЛуТ преди 5 години
Аз съм за.Един чип лична карта.Един чип шоверска книжка.Един чип банкова карта.Един чип пропуск за работодателя.И един голям чип за тебе.
16
5
 
6
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 5 години
до 16 Той и един като теб навремето преди 100 години казал Офффф, когато са му казали, че човек ще лети в Космоса.
15
9
 
15
 
! Отговори
Кривондел преди 5 години
Първо измислиха хартията, та спряхме да ползваме глинени плочки. После измислиха книжните пари. После измислиха безналичните пари. Спряха да разнасят новините с гълъби и вестоносци, даже спряха да печатат вестници....Конспирация, казвате? Според мен си е някакъв прогрес. Проблемът с чипа би бил, че няма да има как да се скриеш. Ще бъдеш проследим. Освен ако не го извадиш, с което ще се декласираш така, както сега би се декласирал без документи и банкова сметка.
14
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ЛуТПредполагам в празните ви глави барем има нещо смислено в тях.
13
1
 
21
 
! Отговори
ЛуТ преди 5 години
В коя ли част на тялото ще го поставят?Чипът .А обществена поръчка,кой ли ще я спечели?
12
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АТАКИСТОофф....
11
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По принцип това един ден ще се случи и ще има много плюсове. Особено в здравеопазването.Но вие сте прекалено ценни за "злите корпорации" и трябва да стоите далеч от технологиите за да не ви следят "евреите". Представям си само през какви защити минавате за да напишете коментар вярвайки, че сте анонимни :)
10
6
 
34
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 5 години
Не е далече мига в който ще ни задължат да си бием серум за да не изпитваме никакви емоции за да сме подвластни на системата.ЕКВИЛИБРИУМ!
9
2
 
27
 
! Отговори
Брадатчесъноядец преди 5 години
То чип ще имаме, ама пари пак няма да имаме в чипа.