4-те най-популярни заблуди за свалянето на килограми

Разбира се, тези избори имат значение за здравето ви
27 ное 2018 13:37, Ивета Иванова
0
4-те най-популярни заблуди за свалянето на килограми
Снимка: Pexels

Ако искате да свалите няколко килограма, най-вероятно попадате на изключително много противоречива информация.

Съветите за отслабване са безброй, но някои неща, които често се казват, са само митове и не помагат за оформянето на хубава фигура. Ето и най-популярните заблуди, според Daily Mail. 

1. Сексът се брои за упражнение
От секса има много ползи за здравето, но отслабването не е една от тях. Често се твърди, че едно страстно преживяване в леглото изгаря същите калории, които изгаря и вървене 1,5 км. пеша. Но не е вярно и разходката, особено с бърз ход, ще изгори повече калории. Изследаване, публикувано в PLOS ONE, показва, че секс, който трае 25 минути, помага на мъжете да изгорят едва 100 калории, а на жените - само 69 калории. Ако сексуалният акт е по-кратък, например 6 минути, мъжете изгарят само около 20-25 калории, сочат изследванията. Не само, че това не може да замени пълноценна тренировка, а дори по-леки занимания, като разходки, са по-големи помощници в борбата с килограмите. 

2. Малки промени в хранителния режим помагат
Ако промените хранителния си режим, но не драстично, няма да постигнете стабилни и дълготрайни резултати, за съжаление. Ако просто хапвате по-лек обяд или се откажете от десерта, това може да ви изведе на правилния път, но няма да е достатъчно. Разбира се, тези избори имат значение за здравето ви, но не може да очаквате да свалите много излишни килограми или да се стегнете, ако правите съвсем лека промяна в менюто си. Изисква се по-специален режим и много упражнения, за да видите наистина добри резултати.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари