7 храни, които ни карат да се чувстваме изморени

Изведнъж ви се доспива. Каква ли може да е причината?
30 ное 2018 21:45, Михаела Лазарова
4
7 храни, които ни карат да се чувстваме изморени
Снимка: istock

Спали сте достатъчно през тази нощ. Непробудният ви сън ви е донесъл необходимата почивка и наслада.

На сутринта сте поели бодро към ежедневните си ангажименти. Изведнъж ви се доспива без видима причина. Единственото, което искате, е да си полегнете отново. Каква ли може да е причината?

Внезапната умора, която ви е налегнала, може да се дължи на храната, която сте консумирали.

Някои храни имат този ефект върху мозъка и организма като цяло. Тяхната обработка изисква повече енергия, която отнема от силите ви или пък самите хранителни продукти съдържат вещества, действащи релаксиращо на мозъка.

Кои са тези храни, които водят до усещане за умора и сънливост, вижте в следващите редове.

Овесени ядки

Овесените ядки са полезна храна, богата на много витамини, минерали, растителни протеини, витамини от група В, фибри. Не трябва да се отказвате от консумацията на овесени ядки или овесени закуски, но те имат един страничен ефект – могат да ви направят сънливи. Богати са на голямо количество въглехидрати, които предизвикват умора след консумация. За да го избегнете, комбинирайте овесените ядки с полезни протеини и мазнини, за да балансирате този ефект.

Банани

Бананите са богати на калий, който е важен минерал особено в поддръжката на сърдечносъдовата функция и кръвно налягане. Те са богати още на магнезий, който успокоява и отпуска мускулите. Ето защо, ако по принцип не се нуждаете от допълнителни количества магнезий, този в бананите може да ви дойде в повече и да почувствате умора и желание да полегнете.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Доспива ни се след всяко по-обилно хранене, защото в кръвта се пренасочва в коремната област, за да я преработи, а до мозъка достига по-малка част. Затова не е добре да се учи непосредствено след хранене, не е и добре учащите се да се тъпчат през междучасията.
2
3
 
11
 
! Отговори
до 1 преди 5 години
Ти по принцип си се родил като такава.
1
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всяка храна в ЕС ме кара да се чувствам като ***.