Учени: Хъркането е опасно за сърцето!

Организмът се износва от недостига на въздух
30 ное 2018 18:52,
5
Учени: Хъркането е опасно за сърцето!
Снимка: Reuters

Учени от университета в Мюнхен предупредиха за смъртната опасност, която е свързана с хъркането и много често се подценява, пише сайтът ЮрикАлърт.

Още по темата


Хъркащите в съня си мъже и жени са изложени на сериозни проблеми със сърдечносъдовата система. Изданието отбелязва, че организмът на мъжете се "износва" от недостиг на въздух в значително по-малка степен, в сравнение с женския. При представителките на нежния пол проблеми със сърцето могат да възникнат само след няколко години.

Специалистите изтъкват, че при липса на лечение и на правилни условия за сън може да се развие обструктивна сънна апнея - кратковременно прекъсване на дишането, което понякога води до смърт, допълва БТА.

Заради хъркането се намалява лявата камера на сърцето, което влияе на кръвотока. Главните причини за хъркането са натрупването на излишни килограми и неправилното положение по време на сън.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
47
 
! Отговори
Ovena преди 5 години
Тия и двамата анонимни преди мен нещо не са с всичкия си подобно на индивида написал тая статия. :D
2
7
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
уважаеми госпожице вие които стават е в момента на 18 Вие които направят е 18 пъти по 365 дете много предпазливи защото дебненето преследването ще извършва по целия свят особено много в България недейте да слушате хора по телевизията и по радиото свързани с партизански терористични групировки убийци на сигурността по света германска армия или дошли руски освободители слушайте словото небесно Той е вътре във вас за да се пазите от тези двуглави *** те нямат дори сестра
1
8
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
упражнения и то не се взима насила образованието не се взима насила затова ще кажа следното хъркането синдром на хромозомата ти си движи успоредно с цялата спирала от движенията на човека грозотията на човека грозотията на човека точно така защото Исус е рекъл делата ще ги познаете Значи трябва човек да е наблюдателен за да разбере дръжка поддръжка човешкото тяло