"Младият бог" от Холандия няма да се подмлади, остава на 69

Емил Рателбанд поска от съда да стане на 49 години, но...
4 дек 2018 22:43,
25
"Младият бог" от Холандия няма да се подмлади, остава на 69
Снимка: Карди Youtube

Съдът в град холандския Арнем отказа да подмлади документално с 20 години 69-годишния пенсионер Емил Рателбанд, пише в. "Гардиън".

Още по темата

"Господин Рателбанд има пълното право да се чувства с 20 години по-млад и да се държи по съответния начин. Но да се съкрати неговата възраст означава да се заличат 20 години от официални документи, актове за раждане и брачни свидетелства", се казва в решението на съда, цитирано от британското издание.

Магистратите постановиха, че в делото не били открити достатъчни основания за промяната на възрастта на Емил Рателбанд. Пенсионерът не можа да представи пред съда валидни доказателства, според които заради напредналата си възраст той е бил подлаган на дискриминация.

Вестникът припомня, че в началото на месеца ищецът, който е "инструктор по позитивност" започна съдебна процедура, за да промени възрастта си и да подобри шансовете си за любовни връзки.

Рателбанд искаше рождената му дата да бъде променена от 11 март 1949 г. на 11 март 1969 г. Според него подобна промяна не е по-голяма от смяната на пола.

Емил Рателбанд твърди, че се чувства дискриминиран заради възрастта си и ако е по-млад, шансовете му за работа и за срещи в Тиндър ще са по-големи. Освен това неговият лекар твърдял, че тялото му е като на 45-годишен мъж. Той самият се описва като "млад бог".

Емил Рателбанд беше обещал, че ако рождената му година бъде променена, ще се откаже от пенсията си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо е по-приемливо човек да може да си смени пола, а да не може да си намали годините, ако реши???Някой има ли разумно обяснение??
3
4
 
25
 
! Отговори
кукла преди 5 години
Прав си е човекът. След като жените могат да се самоопределят като мъже и обратно мъжете като жени, то защо и възрастните да не сменят годините си. Ми че това си е тежко потискане на свободния избор. Иначе и документите по полов признак трябва да се променят, то не е малко работа и това. Ама за *** всичко е възможно. Веднага следва да се оплаче в Старсбург.
2
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Кучета и котки може , а пр/асета неможе"Щом не е социален пол отритнаха го!
1
1
 
35
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
АКО НЯКОГА СЕ СПЕЧЕЛИ И ЕДНО ТАКОВА ДЕЛО!!АЗ ЩЕ СЪМ ОТ ПЪРВИТЕ КОИТО ЩЕ ПОИСКАТ ДА МИ ПИШАТ НОВА ВЪЗРАСТ 100 ГОДИНИ ТАКА ЩЕ ВЗЕМА БОНУСА И ЗА СТОЛЕТНИК ПЛЮС ПЕНСИЯ ПЛЮС ЩЕ ОСЪДЯ ДЪРЖАВАТА ЗА 30 ГОДИНИ В КОИТО НЕ МИ Е ПЛАТИЛА ЗАДЪЛЖИТЕЛНАТА ПЕНСИЯ ЗА НАВЪРШЕНА ВЪЗРАСТ НАД 70 ГОДИНИ!