Мятай, моето момче... 9-годишно в съдебна битка за снежни топки

От 100 г. в Севърънс, Колорадо, снежният бой е забранен
8 дек 2018 19:12, Нели Христова
11
Мятай, моето момче... 9-годишно в съдебна битка за снежни топки
Снимка: Flickr

Докато всички по света се борят за равнопоставеност, расово разнообразие, по-високи заплати и кой за каквото се сети, едно малко деветгодишно момче от Севърънс, Колорадо също е решило да води битка с властта.

За всички деца, когато натрупа сняг, настъпва истинско щастие. Всички се втурват навън, за да правят снежни човеци и да се бият с топки. Но не и децата от Севърънс. От сто години там важи безумен закон – пълна забрана на войната със снежни топки.

Дани Бест обаче не е съгласен с това правило, за това решава да убеди Съвета за детски права да застане на негова страна.

Всъщност, закона забранява да се хвърлят каквито и да било предмети – камъни, бутилки, капачки, та се стига и до снежни топки. А от ноември, Дани усилено се готви за своята триминутна реч пред кмета на града.

"Децата имат право да си играят със снежни топки, без да нарушават закона, както всяко едно дете в другите градове. - категоричен е той. - А и това е важна активност на открито. Съвременните деца имат нужда да си играят навън повече".

Кметът, разбира се, се съгласил с деветгодишното момче и отменил закона, наложен през 1920 година.

Той лично дал на Дани първата снежна топка, която момченцето се закани да запрати по по-малкия си брат и невинно обеща, да не чупи прозорци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименТо бива празни закони, ама чак толкова...А афтурът на статийчето-манипуларче а си глея раптатата с обобщението, че "всички по света се борят за .... расово разнообразие...". Борят се такива едни пощеливи, дето искат всичко да опитат...нормалните хора имат природни и човешки правила, свързани с хигиената на различната жива материя, която между другото, се отразява яко на ... имунната система на различните раси ...
10
0
 
3
 
! Отговори
Даниел преди 5 години
Мятай, моето момче... а така! А-а сега и втората ръчна граната по ей тия полицаи!
9
0
 
4
 
! Отговори
Явор преди 5 години
Не видях съдебен спор никъде в темата
8
0
 
17
 
! Отговори
до 6 преди 5 години
То в България рoмитe бият полицаите, той тръгнал да гледата в паницата на Америка. Там знаеш ли кога цветнокож ще си позволи да набие полицай, или да не ти казвам какво ще му се случи?
7
9
 
6
 
! Отговори
до 6 преди 5 години
А ако българин уцели рoмчe с бяла топка сняг какво ще стане? Айде гледайте си вашата паница първо и тогава най-великата суперсила САЩ.
6
5
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мале ако бяло момче уцели чернокожо с бяла топка сняг ще стане националин скандал в САЩ.
5
3
 
17
 
! Отговори
АНТИ преди 5 години
Там ще се хвърлят със белия сняг.Тук май обичат белия прах,щото със този бял прахоляк,*** лети във облаци пак.
4
2
 
29
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 5 години
Световният психодиспансер!
3
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"От сто години там важи безумен закон пълна забрана на войната със снежни топки."В САЩ има къде-къде по-безумни закони. Оралният секс е забранен в 18 щата. Всяка секс поза освен мисионерската е забранена във Вашингтон. Пак във Вашингтон сексът с животни е разрешен ако животното е над 15 килограма...В щатите Луизиана, Северна Каролина, Оклахома и Канзас е забранена содомията, но некрофилията е позволена.
2
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Боят със снежни топки трябва да бъде легализиран.
1
1
 
22
 
! Отговори
Всеки американец преди 5 години
е,,Полет над кукувиче гнездо''...Ку-ку ку-ку ку-кууу...