Сексът е кошмар! 9-те причини да не изпитвате оргазъм

Не бързайте да обвинявате партньора си, има много уловки
38
Сексът е кошмар! 9-те причини да не изпитвате оргазъм
Снимка: pexels

Достигането до върховна наслада в леглото не е задължителен финал на това така приятно интимно занимание. То е резултат от много неща, които в съвкупност ви водят до желания екстаз.

Уменията на партньора ви имат значение, вашето здравословно и психологическо състояние, вашият сексуален опит, нещата, които харесвате в леглото, са само част от обстоятелствата, помагащи за така желания щастлив край.

Но съществуват много неочаквани причини, поради които не достигате до оргазъм. Не бързайте да обвинявате партньора си, преди да сте се запознали с тях.

Прекарвате по-голямата част от деня седнали

Ако работата ви налага седене на бюро часове наред през работния ден, това може да е една от причините за липсващия ви оргазъм или трудното достигане до него. На пръв поглед двете неща нямат нищо общо помежду си, но всъщност не е така.

Продължителното седене отслабва мускулите на малкия таз и вагината, карайки ги да стават все по-инертни. Това неминуемо се отразява върху сексуалната функция. За да ги поддържате в добра форма, ставайте да се поразходите на всеки час. Освен това в седнало положение можете да правите упражненията на Кегел.

Носите високи токчета

Високите токчета са друг косвен причинител на затруднения в достигането до оргазъм по време на секс. Причината отново е в нарушенията, които мускулатурата търпи. В този случай това се отнася не само до мускулите на малкия таз, но и тези в основата на гърба и кръста. Неправилната стойка вследствие на високите токчета предизвиква изкривяване на гръбнака и изместване центъра на тежестта. Така се увреждат прилежащите около мускулите тъкани, както и самите мускулни влакна. Възможно е да се предизвика и болка при секс.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още по темата: оргазъмсексинтимно
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
4
 
! Отговори
Таню преди 5 години
По-горе пише "36 коментара", а реално са седем... Е, нали сме от по-разкрепостените, нещо много зла цeнзурата?!?
8
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ми като му е малък и не знае как да го ползва,естествено че няма да свършите. Българските мъже са изключително комплексирани и мързеливи любовници, интересува ги само как да го вкарат и да го изкарат свършили. Какво се случва с партньорката междувременно им е напълно безинтересно. И тия статии "с какво сте виновни,че мъжа ви е некадърник" не помагат. Не токчетата и офиса са виновни, а некадърните партньори. С добър партньор, тоя въпрос изобщо не стои.
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А може и да сте твърде грозна и никой да не иска да ви запиня и за това ви претупват, за да свърши тоя кошмар по-скоро!?
6
2
 
7
 
! Отговори
Калинка Герберонска преди 5 години
На моя му намалиха заплатата, че фирмата останала без поръчки. Оттогава не мога да свърша. На какво ли се дължи това?
5
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
егати досаднио человек
4
1
 
11
 
! Отговори
мдааа преди 5 години
"Приятно интимно занимание" интересно виждане за секса,а по темата,с различни секс пози се заздравяват почти всички мускули,така чееее, колкото повече,толкова повече,нали Михаелче:)
3
3
 
6
 
! Отговори
SSS преди 5 години
Тази снимка, дето сте я сложили, от някой вампирски филм е една от причините.
2
2
 
23
 
! Отговори
Azi преди 5 години
най-честата приина да не изпитвате отгазъм е, че не правите секс:)
1
5
 
12
 
! Отговори
Назидание - до №1 преди 5 години
До Минко 47 год ергенКолко пъти да ти обяснявам, че има и моми-канибалки. Не се знае дали няма да налетиш на такива. Затова си опичай акъла и не пиши глупости.Някоя такава може да влиза в този сайт и, ако се окаже и хакерка, току виж ти влязла в дирите. Възможно е да разтълкува твоето подканяне така, както на нея й изнася.