Опасни грешки в празничната украса

Оставяте коледното дърво да изсъхне прекалено много
10 дек 2018 14:23, Михаела Лазарова
0
Опасни грешки в празничната украса
Снимка: pexels

Празничната подготовка тече с пълна сила най-вече в последните дни преди настъпването на самите празници. Невинаги успяваме да помислим за всичко, най-вече за безопасността. Много хора не си дават сметка, че някои малки грешки в детайлите на украсата за Коледа и Нова година могат да им донесат толкова много главоболия. Неслучайно по празниците спешните болнични центрове, пожарните и полицейските служби работят най-усилено – защото по празниците стават много непредвидени ситуации.

Безобидната на пръв поглед празнична декорация може да ви донесе повече главоболия, отколкото преяждането и прекаляването с алкохола накуп. Вижте кои са грешките с украсата, за които да внимавате.

Слагате отровни растения на масата

Коледната звезда е един от символите на Коледа. Тя присъства в много домове по празниците, на трапезата, в близост до нея или до храната. Малко хора знаят, че всъщност коледната звезда е отровно растение.

Дръжте го на прилично разстояние от трапезата, малки деца и домашни любимци. Докосването на листата и стъблото на коледната звезда, както и поглъщането им може да доведе до гадене, повръщане, спазми и болки в корема. Симптомите се причиняват от съединения в млечката на растението, наречени сапонини.

Не проверявате коледните лампички предварително

Празничните светлинки са известни със своята слабост и нетрайност. Препоръчително е да ги проверявате преди да сте ги включили в употреба, тъй като някои от тях могат да са изгорели. Това е по-малкият ви проблем. По-големият е, че ако са неизправни, могат да предизвикат късо съединение и много главоболия след това.

Повечепо темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: коледаколедна украса
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари