Печели пари докато играе?! Райън го умее

7-годишното момче вече има скътани $22 млн.
10 дек 2018 12:30,
22
Печели пари докато играе?! Райън го умее
Снимка: Instagram

Той е на 7 години – едно напълно нормално дете, което обича играчки. Има едно нещо, което го прави различен от останалите – в банковата му сметка има 22 милиона долара.

Райън е едно умно хлапе, което знае как да прави пари и то докато си играе. Тайната на успеха му не е изненада за никого – момченцето избира да застане пред камерата и да качва видеа в YouTube, а това постепенно го превръща в звезда. 7-годишното дете има над 17 милиона абонати в своя канал, а клиповете му са гледани стотици хиляди и дори милиони пъти.

Още по темата

Състоянието му е оценено на 22 милиона долара, натрупани в рамките на само една година – от юни 2017 до юни 2018. Детето е обявено за най-бързо прогресиращия ютубър от списание "Форбс".

С помощта на своите родители, които са неотлъчно до него в кариерния му път, Райън прави ревюта на различни играчки. Очаквано, момченцето става и идеална мишена за големите търговски вериги, които искат да си партнират с младия бизнесмен и използват известността му за свои рекламни кампании.

Една от тях е известната верига "Таргет". Момченцето вече има свой мърчандайз, а лицето му стои на много играчки. По-голямата част от състоянието му е натрупано заради рекламодателите, които виждат идеална възможност да предлагат продуктите си в неговия канал. Останалите пари детето печели от спонсори.

През октомври беше обявено от Амазон, че част от съдържанието на младият ютубър ще бъде достъпно и на тяхната платформа Hulu, а освен това през август веригата "Уолмарт" пусна и ексклузивна серия играчки с лика на 7-годишното момченце.

Ryan Toy’s Review стартира през март 2015 година вероятно по идея на неговите родители, които участват в почти всеки един негов клип. Каналът на Райън е един от многото  канали, които снимат така наречените unboxing видеа – клипове, в които се разопаковат различни продукти. Момченцето си купува нова играчка, а след това дава експертното си мнение дали е добра, дали е забавна, достатъчно голяма, достатъчно интересна.

Очаквано, по-голямата му аудитория е представена предимно от други деца, които явно предпочитат да гледат как някой друг си играе с играчки, вместо да седнат и да се забавляват сами. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
12
 
! Отговори
Maks преди 5 години
Консуматорското общество е направило това момче и неговите родители милионери. Рекламите се създават с цел да накарат клиента да купи дори това което не му е необходимо. Модата също е част от индустрията за да си купиш " щастие" ! Купувай, купувай и така докато умреш. Никога преди не е имало толкова нещастни и самотни хора като в наше време. И за да се избавят от това хората купуват. "Робството никога не е отменяно, само го разшириха за да включи всички" - Буковски
12
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Баси противното лапе
11
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ССА то понеже през комунизма не са умирали милиони от глад ... умник
10
7
 
7
 
! Отговори
СС преди 5 години
ей заради такива глупости има социално неравенство в света и милиони ако не милиарди гладуващи хора...комунизма трябва да се завърне със страшна сила по целия свят, за да няма такива лиготиии и всеки да има място под слънцето
9
2
 
33
 
! Отговори
АЙДЕ БЕЗ ГЛУПОСТИ! преди 5 години
ИМА ЛИ НЯКОЙ, КОЙТО ДА СИ МИСЛИ, ЧЕ НА 7 ГОДИШНА ВЪЗРАСТ МОЖЕ ДА РЕГИСТРИРАШ СОБСТВЕНА ФИРМА? СНИМАТ МИ РЕКЛАМИ НА ИГРАЧКИ С НЯКАКВО ГРОЗНО, НЕТАЛАНТЛИВО В НИЩО ДЕТЕ И ПОСЛЕ МИ ОБЯСНЯВАТ, ЧЕ ТО Е БИЗНЕС НЯКАКЪВ ГЕНИЙ. ТОВА ДА СИ ИГРАЕШ С ИГРАЧКИ И ДА ТЕ СНИМАТ НЕ Е ТАЛАНТ. ИМА ДЕЦА, КОИТО СВИРЯТ, ПЕЯТ, РИСУВАТ, РЕШАВАТ СЛОЖНИ МАТЕМАТИЧЕСКИ ЗАДАЧИ, А ВИЕ ТУКА СЕ ПРЕХЛАСВАТЕ ПО НЯКАКВО ТЪПО БОГАТАШЧЕ С ДРЪПНАТИ ОЧИЧКИ.
8
1
 
6
 
! Отговори
оу преди 5 години
"Райън става мишена за големите търговски вериги" и започва да печели и от подкупи, нали..
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 3Достъпът му идва, че фирмите му изпращат най-новите играчки да ги рекламира.Защото вече знаят, че клиповете му са гледани
6
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На това му се вика млад меринджей
5
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Райън е роден на 6 окт 2010, а първия милион го прави на 5 години
4
8
 
36
 
! Отговори
Паскал преди 5 години
Изключително антипатично лапе, много е дразнещо. А иначе мисля че тази лудост да се дават космически суми на разни ютубъри, блогъри и други подобни търтей които "работят" с телефона в ръката лежейки на дивана само ще накарат средностатистическия човек да се откаже да работи и да хване телефона, а вместо хляб ще ядем клипчета. Баси и извратения свят...
3
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това седем годишно дете има достъп д о всички най нови играчки. Колко от децата могат да се похвалят с това. Давате за пример детето на милионери. Е не всички са такива
2
8
 
30
 
! Отговори
1234 преди 5 години
Гледам, чета и не вярвам на очите си... Това е просто малоу*но...
1
0
 
27
 
! Отговори
Бате Гойко преди 5 години
Петя Славова беше написала същата статия, но Джесика Вълчева решила, че ще я напише по-добре от колежката си, като вкара елементи на разсъждение.