Делфините – фенове на телевизията и на "Спондж Боб"

Знаем, че са интелигентни, но не и че са телемани
19 дек 2018 21:53, Ивета Иванова
5
Делфините – фенове на телевизията и на "Спондж Боб"
Снимка: Pexels

Делфините са известни със своето любопитство и интелигентността си, но сега стана ясно, че обичат и да прекарват време пред телевизора, съобщават от Daily Mail.

Изследователи от Dolphins Plus Marine Mammal Responder в Кий Ларго, САЩ, са пускали видеоклипове на екран през прозорци под водата, за да могат делфините да гледат. Излъчвали са научно-популярни програми, както и детското филмче "Спожд Боб Квадратни гащи".

Изследователите са наблюдавали поведението на животните и са установили, че делфините проявяват интерес, тъй като допирали главата си в стъклото, за да виждат отблизо тв екрана срещу тях, кимали са с глава. Някои пък проявявали агресия и имитирали захапване с уста или започвали да плуват чрез странни движения.

Не се е забелязало да имат по-голям интерес към определено предаване, но някои делфини са проявили повече интерес към картинките от други.

"При грапавозъбите делфини имаше повече промяна в поведението, показаха повече интерес от делфините афала. Но пък не е забелязана разлика между времето, прекарано пред телевизора, при различните видове", пише в резултатите от проучването.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Свинаров преди 5 години
Свинята е по-начетена!
2
1
 
1
 
! Отговори
Гост преди 5 години
Косатката е най интелигентния животински вид !
1
1
 
3
 
! Отговори
Един интересен факт преди 5 години
Мозъка на делфините е по голям човешкия. Средно 1600грама. А при човека е средно 1300грама.Като съотношение спрямо тялото, делфините имат най големия мозък от всички животни. Само човека има по голямо съотношение.