До Мраморните планини и Златния мост: "Без будилник" из Виетнам

Природа, история и съвременни постижения – Виетнам предлага всичко!
20 дек 2018 16:00,
10

Снимка: Pixabay

Една легенда твърди, че народът на Виетнам се е родил от любовта между безсмъртна китайска принцеса и Драконовият лорд на моретата.

Дали е така? Днес в "Без будилник" отиваме във Виетнам, за да проверим - с подкрепата на Posoka.com

Докато в София снегът и ледът са превзели тротоарите и ежедневието ни, на половин свят от нас, в Дананг, градусите са по-близо до 30-те.

Градът съчетава най-доброто от два свята - разположен е на брега на Южнокитайско море, но досами града се намират Мраморните планини.

Живописните върхове са точно пет и са наречени на петте елемента - Thuy Son - вода, Moc Son - дърво, Hoa Son - огън, Kim Son - метал и Tho Son - земя. Естествено, гледката, която се разкрива от върха си струва, но самата планина също крие някои изненади. В мрамора са се образували естествени чудати пещери.

Обиколката продължава с посещение в Cham Museum. Той е посветен на местните хора Чам, чиито начин на живот е много близък с този на индийците. Музеят е построен от френските колонизатори на Виетнам и е събрал най-богатата колекция от скулптури на племето Чам.

И от природата и историята - към постиженията на съвремието. В края на деня посоката е моста Thuan Phuoc, висящият мост, който минава над река Хан.

В района се намират и Бана Хилс. До самия връх се стига с въжена линия, а там също има... забавления за туристите.

Кулминацията на посещението разбира се е небезизвестният Златен мост в Бана Хилс. Тойт беше открит през юни тази година и със сигурност вече сте виждали негови снимки - две каменни ръце държат тънка златна нишка - мостът.

Средновековният град Хой Ан е поредната забележителност на Виетнам, която не бива да се изпуска. Градът е част от Световното културно наследство на ЮНЕСКО. В миналото е бил село, сгушено край река Ту Бон, а днес е широк търговски и туристически център. Още преди векове тук търговци от Китай, Япония и Виетнам са продавали продукцията си.

Хой Ан е успял да запази част от типичната си архитектура, а пазарът на града е буквално замръзнал във времето. Може да се намери всичко - от плодове и подправки, до кошници и посуда.

Вече е ясно: Posoka-та е към Виетнам

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
2
 
! Отговори
1111 преди 5 години
Можеше да се напише , че в Да Нанг се е намирала и най - голямата военна база на краварите в Югоизточна Азия!!! За оризовите полета по поречието на река Бен Хай , и разбира се - Пътеката на Чичо Хо!!! Въобще , Виетнам дори и да се види ДНЕС , не може да се възприеме като реалност , изхождайки от стереотипите на миналият век!!! Просто ТРЯБВА да си ТАМ И ДА ГО ПОЧУВСТВАШ!!!...... а да , на 30 - на минути полет с чартър от Да Нанг се намира и кътчето от рая - Con Dao!!!
9
3
 
16
 
! Отговори
Ho Chi Minn преди 5 години
Велика Култура и нация. Победила Американците и разцъфнала от пепелта. А ние сега голапаме на Хамерика.. Гнусно правителство с Гнусен Министър Председател *** !!!
8
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Виетнам е голяма, интересна и различна държава. 2000 км от север на юг, различен климат и места. Трябват поне 15-20 дни да се обиколи и придобие представа, не става с рекламираната екскурзийка..
7
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Заради американските отрови във Виетнам преди 45 години полученото кафе все още е негодно за консумация. А през соца в България имаше само виетнамско кафе. Затова пък тютюнът им дава в пъти повече от българския. Който иска да се трови, се трови качествено.
6
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В нашата страна редовно се говори как войски от всички страни на Варшавския договор са влезли в Чехословакия през 1968. Но нищо, съвсем нищо не се пише и говори какви са я вършили страните от НАТО, към които се прилепихме. Нито в Азия, нито в Африка, нито САЩ в Америка.
5
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво ви пречи думата нап.а.лм, че я триете? Не е неприлична, не е обидна. Ужасно е . Да гориш отрови, за да убиеш всичко живо за години наред.
4
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не сме ги учили на комунизъм. Спасявахме ги от зверствата на колонизаторите, първо Франция, после САЩ. Ако не друго, средното поколение би трябвало да има спомен от мюзикъла "Коса". Американците буквално са палили джунглата с ***, искали са да изгорят хората живи.
3
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Става с работа и учене.
2
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А навремето ги учехме на комунизъм и светло бъдеще, а днес може да им дишаме праха
1
1
 
28
 
! Отговори
морски преди 5 години
За последно през 2012 год. бях във Виетнам ,и тогава бяха с десетки год. пред нас ,а сега сигурно със стотици !!