Зелев сок, а? 8 храни, с които да облекчите махмурлука

Празнична вечер, коктейли, комбинация от няколко вида алкохол...
23 дек 2018 08:15, Михаела Лазарова
12
Зелев сок, а? 8 храни, с които да облекчите махмурлука
Снимка: pexels

Празнична вечер, коктейли, комбинация от няколко вида алкохол... Следва умора, гадене, главоболие, чувствителност към светлина, дехидратация или замайване, които траят няколко часа. Махмурлукът е тази реакция на организма, която ни напомня за изпитото количество алкохол.

Тялото преминава през специфични хормонални и имунни реакции по време на махмурлук, които предизвикват различни симптоми. Сред храните и напитките, които могат да ви помогнат да намалите неразположенията са сладки картофи, зелен чай, боровинки, мед, както и:

Яйца

Яйцата са чудесни за закуска след парти вечер. Една от най-важните аминокиселини, които се съдържат в тях е таурин. Тауринът повишава функцията на черния дроб и може да помогне за предотвратяване на чернодробно заболяване.

Банани, фурми и спанак

Тези вкусни и полезни храни са с високо съдържание на калий, важен електролит, който до голяма степен се изчерпва от организма поради диуретичния ефект на алкохола. С тези три храни може да си приготвите здравословно смути срещу махмурлук.

Пилешка супа с фиде

След парти с много алкохол няма нищо по-хубаво от топла пилешка супа. Тази закуска ще ви помогне да възстановите нивата на натрий и вода в тялото.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
3
 
! Отговори
Специалист преди 5 години
Ако изядеш всичко от горепосочените храни, ще си имаш доста по сериозни проблеми от махмурлука.А иначе, не пийте ментаци.
11
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стига с тия зелеви чорби и айряни.Единствената сигурна рецепта е измислена преди стотици,да не кажа и хиляди години.И действа беЗотказно...,,Две спанета,и две сранета'' и си като нов,всичко друго е както казува Бая ти ***, ,,Бош Лаф''.А честита Коледа на всички,и помнете рецептата,ако трябва си я запишете,за да не я забравите.Ай наздраве.
10
0
 
3
 
! Отговори
До коментар #8 преди 5 години
Хаха, да определено, това е най-ценният съвет, който съм получил от професионалист в бранша-битов алкохолик, който обаче казва, за да не те цепи главата, слагаш си до леглото преди още да си почнал надпиването студена вода, преди да потънеш на дъното пиеш я и сутринта си свежа краставичка!
9
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Или просто не пийте толкова много... глупава идея знам.
8
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Независимо какво ще използвате заранта, преди да си глътнете плувката и да си легнете като талпа в леглото имайте златно правило - колкото можете прясна студена водичка. Надявам се да остана полезен на колкото се може повече хора.
7
0
 
10
 
! Отговори
Ив преди 5 години
Какво сте се заяли със жената. Забавна си е :) Просто исках, от чисто любопитство, да науча защо статия за махмурлука, трябва да ме препрати към АЗ-ЖЕНАТА :)
6
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 4 Ами изпий 1 литър от най-качественото вино в света с 100 грама печени орехи и да видиш какво е ЦЕПЕНЕ на Глава на сутринта!
5
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прав е гадняра. Пиите нормален скоч, даже и в големи количества, и на сабале ще сте свежи. Ако изпиете същото количество домашнярка, на сабале ще сте много зле.
4
7
 
14
 
! Отговори
Гадняр преди 5 години
Докато залагате на количеството за сметка на качеството, ще ви боли глава.Какви гадости пиете, че да ви боли после главата?
3
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Една истина ще ви кажа. Допреди 5-6 години имах махмурлук и ме болеше главата. Сега се напивам (понякога) като талпа , но на сутринта ми няма нищо, а само ми се спи повечко. Обяснявам си го с едно- че от толкова алкохол през годините мозъкът ми така се е адаптирал към алкохола, че не му "обръща внимание" и да го боли на другия ден. Но с това пък и започнах да забравям често скорошни случки/ситуации. То не са ми останали мозъчни клетки от алкохола, к'во да ме боли главата и как няма да забравям.
2
0
 
21
 
! Отговори
ай сиктир преди 5 години
Прочетох статията и се уверих, че автора нито може да пие, нито знае с какво да избие клина на другия ден просто си пише за поредния хонорар. Народа го е измислил и по-точно люта шкембе чорба с лимон или оцет и зелева чорба всичко останало е мижи да те лажем.
1
2
 
21
 
! Отговори
Бобчо преди 5 години
Михаелче, забрави шкембе чорбата!!! И най-важното - шкембето трябва да е бито поне половин час в кухата ти глава преди да се свари!!