Магията на Коледа: Пътуване с експрес на Дядо Коледа

Едно наистина вълшебно пътешествие из Финландия
24 дек 2018 10:15, Ивета Иванова
4
Магията на Коледа: Пътуване с експрес на Дядо Коледа
Снимка: Pixabay

Мечтали ли сте си някога да се возите в истински полярен експрес или да отидете в Лапландия с коледен влак? Вече може да осъществите това желание, трябва само да се качите на влакчето "The Santa Claus Express" ("Eкспресът на Дядо Коледа"). Той пътува от столицата на Финландия - Хелзинки, до градчетата Рованиеми и Кемиярви, намиращи се в Лапландия.

Финландия е известна със своите снежни писти, планински върхове, откриващи чудна гледка. Тя е и една от страните, които предлагат възможност за наблюдение на красивото полярно явление – Северно сияние.
 
Влакът е на два етажа и е с големи прозорци, от които ще може да се любувате на гледките. Започвате пътешествието от Хелзинки и ще може да видите величествената Хелзинска катедрала и скалната църква "Темппелиаукио кирко". Минавате през Тампере и Оулу, и последните дестинации са вълшебните Рованиеми и Кемиярви.
 
Рованиеми е познат като официалния град на Дядо Коледа, а в него се намира и главния пощенски клон на веселия старец, офиса му и неговия парк. В парка ще видите елфи, като може да влезете в училището на елфите, да опитате вкусни курабийки и т.н.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
2
 
! Отговори
Брадвата преди 5 години
Сега прочетох целия "материал", каква гледка, писателю, след като пътува през нощта "санта експрес" 20:30 вечерта до 8:30 сутринта?
3
2
 
2
 
! Отговори
Брадвата преди 5 години
Скъпо, студено, тясно и безсмислено. Влакчето беше почти празно. Не се наспиваш. Гледка - нула. Кому е нужно? Един самолет до Рованиеми и после обратно - перфектно!
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вече може да осъществите това желание, трябва само да се качите на влакчето.....колко му е ? просто не сме се сетили.
1
1
 
9
 
! Отговори
Абориген преди 5 години
Не мерси..... искаме с нашето Бдж да повозим дядо Коледа като подарък