Шантавата 2018 година: Куриозите: Акули и джаз, панда - мачо!!!

Много от тях идват от света на животните
27 дек 2018 07:00,
1
Шантавата 2018 година: Куриозите: Акули и джаз, панда - мачо!!!
Снимка: Pixabay

Светът се превръща във все по-шантаво място. Доказателства за това има много, а 2018 година сякаш беше пренаситена с подобни примери. Куриозните случаи през годината никак не бяха малко, а много от тях идват от света на животните.

Смайващи прозрения в областта на науката показаха, например, че акулите обичат да слушат джаз. Изследването е на австралийски учени от университета "Маккуори", които установиха, че морските обитатели си падат по музиката на легендарни имена като Луис Армстронг и Ела Фицджералд. Рибните меломани изпитват толкова голямо удоволствие от джаза, колкото и от храната. Ръководителят на проучването проф. Калъм Браун твърди, че изследванията са още в начален стадий, но местните морски хищници показвали силни предпочитания към музикалния жанр, зародил се в Ню Орлиънс.

Пандите пък могат да сложат в малкия си космат джоб всички мъже, които се смятат за мачовци. Съвместна разработка на китайски и американски учени доведе до изводите, че мъжките екземпляри от този вид са възможно най-романтичните любовници. Специалистите установили, че преди и по време на полов акт мъжките панди нашепват любовни песни право в ушите на своите партньорки.

Друг случай пък ни доказа, че октоподите са заклети наркомани и опиатите не са проблем само на съвременното ни общество, а и под морското равнище. Учени от университета "ДЖон Хопкинс" доказаха, че октоподите стават много по-социални под въздействието на екстази. Един от експериментално понадрусаните октоподи започнал да прави задни салта, а останалите започнали да реагират по-благосклонно на погалванията от страна на изследователите, пишат от БТА.

2018 ни показа и какво не бива да правим вкъщи. През годината станахме свидетели на какви ли не куриозни ситуации. Един от случаите ни показва как да не лекуваме запек у дома. 50-годишен китаец, който предпочел да запази анонимност, опитал да излекува своята констипация с помощта на малък, но обемист патладжан, който поставил в ректалната област. В. "Метро" цитира и злъчните коментари в китайските социални мрежи. Шегаджии препоръчали на самолекуващия се от констипация да прибави във вътрешностите си към патладжана малко чушки и картофи, така че да се получи традиционното ястие сан сян.

Нестандартните разкрасителни процедури също не останаха съвсем незабелязани през изминалата година. Американската видеоблогърка Лин Лю залага на изпиването на урината на кучето си, като се хвали със сияйната си кожа. В течността гъмжало от витамините A и E и имало най-малко 10 грама калций. Тя действала чудодейно и срещу акнето.

Друга съмнителна козметичка, британката Малдина Шриензанада, посъветва жените да се епилират с обикновена паста за зъби и куркума. При засъхването на пастата върху окосменото място тя се премахва с влажна кърпа заедно с излишните косми. А куркумата служила за смазка и не участвала в епилацията.

2018 не подмина и светът на татуировките. Вдовицата на татуиста Крис Уенсъл решила да запази кожата на починалия си сапруг и да я вкара в картинни рамки преди мъртвецът да бъде кремиран. Услугата по консервацията на татусите на мъжа била осигурена от американската компания "Спаси мастилото ми завинаги!".

Отлитащата 2018-а неочаквано обогати и гражданското право. Приносът като по чудо дойде от столицата на далечно Зимбабве. Съдебен състав в Хараре за пръв път гледа компенсаторен иск за разширена вагина. Двадесет и девет годишната ищца Силиндиле Мангена изправи пред съда свръхнадарения в анатомично отношение Мугове Кирима. С изротичната си мъжественост г-н Кирима безвъзвратно разширил интимната област на пострадалата, за което тя изиска компенсация в размер на 10 хиляди долара за реконструктивна хирургия.

Учени в сферата на репродуктивното здраве пък разбраха кое е "златното сечение" на мъжкия полов орган. Изследванията показали, че най-голямо удоволствие дамите получавали от еректирал пенис с дължина 13.2 см и обиколка 11.6 сантиметра. Британски статистици веднага обогатиха откритието, като установиха в кои градове на Острова мъжете не се радват на подобно "златно сечение" в интимната област и като следствие на това съгражданките им се чувстват най-необгрижвани в постелята. Антикласацията се оглавява от гр.Оксфорд с 58 на сто незадоволени дами, плътно следван от Бристол /56%/, Брайтън /55%/, Глазгоу /53%/ Нюкасъл 52% и Единбург /49%/.

Куриозите донесоха и някои иновационни пробиви - в областта на джаджите. За отбелязване са китайските пръчици за храна, които с електрически импулси ни карат да я усещаме като по-солена. Рационализацията на Нимеша Ранасинга от университета на щата Мейн ни спестява неудобството да се тъпчем с ненужен натриев хлорид, вреден за здравето.

В областта на модата и дизайна за отбелязване е колекцията бельо и аксесоари, които със специални филтри ни позволяват да изпускаме необезпокоявано стомашни газове на публично място. Марката първопроходчик в областта е британската "Шредис", а патентът е дело на Пол О'Лиъри, който предлага също и антигазова възглавничка за офиса.

Куриозите донесоха и някои иновационни пробиви - в областта на джаджите. За отбелязване са китайските пръчици за храна, които с електрически импулси ни карат да я усещаме като по-солена. Рационализацията на Нимеша Ранасинга от университета на щата Мейн ни спестява неудобството да се тъпчем с ненужен натриев хлорид, вреден за здравето.

В областта на фешъна и дизайна за отбелязване е колекцията бельо и аксесоари, които със специални филтри ни позволяват да изпускаме необезпокоявано стомашни газове на публично място. Марката първопроходчик в областта е британската "Шредис", а патентът е дело на Пол О'Лиъри, който предлага също и антигазова възглавничка за офиса.

И така 2018 ще бъде запомнена с много - политически събития, исторически срещи, научни открития и неща, които могат съвсем спокойно да те накарат да се запиташ в колко точно шантав свят живееш!
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари