Учените: Видеоигрите правят хората по-умни!

Помагали за развитието на невронните връзки в мозъка
27 дек 2018 21:18,
21
Учените: Видеоигрите правят хората по-умни!
Снимка: Reuters

Учени установиха, че екшън видеоигрите правят хората по-умни, като повишават качеството на тяхната мозъчна активност, съобщава престижното научно списание "Нейчър".

Още по темата

В него е поместена съвместна публикация на екипи от китайския Университет за електронни науки и технологии в гр. Чънду и на техни австралийски колеги от университета "Маккуори".

Научните колективи съпоставили данните на 27 активни играчи с добри резултати и на 30 любители. Последните играели по-рядко и не достигали до значителни успехи, пише БТА.

"Отличниците" били организирани в група, в която участвали национални и регионални шампиони на екшън видеоигрите League of Legends и Defence of the Ancient 2.

В резултат на проведените наблюдения специалистите могли да установят корелацията между нивото на игровите навици на участниците и количеството на сиво вещество и качеството на мозъчната им активност. Колкото по-тренирани били геймърите, толкова по-добре работел техният мозък.

Изследователите също отбелязаха, че прекомерното пристрастяване към видеоигрите не се отразявало обезателно отрицателно на мисловните навици на участниците, тъй като това била просто една дейностите, помагаща за развитието на невронните връзки в мозъка им.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
1
 
! Отговори
До долния преди 5 години
Склонността към пристрастяване у хората, както и психичните отклонения, съществуват доооооооОООста преди да излезе ПЪРВАТА игра. Това, че някои от болните играят, не би трябвало да учудва никого. В ТВОЯ пост, на мястото на игра можеш да сложиш секс, шьофиране, риболов, залагане, преследване, пазарене, трениране и още поне 200 глагола. Малко обща култура няма да ти навреди ;)))-Иначе те разбирам - в нито една игра не ти се е удало да станеш добър ;)))))--
16
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да, познавам много "умници" ! Не слизат от компа и голяма част от тях са изперкали.
15
0
 
0
 
! Отговори
GLUPOSTI!!! преди 5 години
Vsushtnost dori pri strategiite ima skrita ulovka. Progranistite suzdali igrata sa zalozhili niakolko uspeshni modela. Ako gi sledvate- pechelite. Tova ne vi pravi po-umen, a po-udoben za v budeshte! Bozata deto e mezhdu ushite vi zapametiava modela i opitva da go rpilaga po vuzmozhnost v realni uslovia.
14
0
 
4
 
! Отговори
... преди 5 години
Естествено, всяко нещо което те кара да мислиш и извършваш логически действия те прави по-умен.Естествено от прекомерната игра има и негативни последици, но същото е и от прекомерното четене на книги! Така, че всеки си знае за себе си, не ми е необходимо някви хора да ми обясняват, кое е добро и кое лошо. Невъзможно е да си добър играч на Старкрафт и да не си умен примерно.За про да не говорим. Даже не просто умен, ти си на друго ниво... от повечето хора дето иначе четат морал.
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Който не му харесват, не играе, да гледа биг брадър, шоъто на слави и да ползва фейсбук.
12
0
 
7
 
! Отговори
Тъпоъгълник преди 5 години
Има едни много скъпи видеоигри, които се наричат симулатори и се използват за обучение на пилоти, РВД и други прфесии, изискващи управление и контрол на сложни системи. Би трябвало да се използват по-често за подготовка на кандидат шофьори.Невежеството не е извинение, за демонстрация на простотия и некомпетентност във форумите.
11
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А мерси от тая умност.
10
0
 
2
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 5 години
Стрелците по виртуални патици, в зоната на депутатите ли са
9
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пак пуснахте поредната бълваща лъжи статия.Видеоигрите могат да направят хората много прости и глупави,но никога умни,видеоигрите убиваха хора и деца,ако си спомняте статията за синия кит,видеоигрите възпитават агресия у децата,предизвиква пристрастяване,увреждат зрението им и т.н.!
8
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойко да каже дали е тьй и ли не е тьй!
7
2
 
25
 
! Отговори
Ученолюбив преди 5 години
А какво стана с повишаването на агресивноста ....... намаляването на умствения потенциал ...... загубата на социални умения ..... ? Или това бяха изследванията на ДРУГИ учени ? Басссси , обърках са.
6
0
 
9
 
! Отговори
Данчо преди 5 години
Да да нали, няма да си решават домашните ще играят до 2 3 часа видео игри и като са на училище ще греят от гениалност!
5
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не знам за мозъка но води до влошено зрение и мазол на зад ника А за загубата на време да не говорим.
4
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
про геймъри с 150 IQ, мозъка им работел подобре от на обикновени играчи?!Тия открили Америка :)
3
2
 
8
 
! Отговори
Даскал Фратьо преди 5 години
Да бе.
2
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
CS:go?
1
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Крайно време е някои видеоигри да бъдат включени като свободноизбираема дисциплина в училище.